Ποια ημέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο

5 Αυγούστου 2023

Ποια ημέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο, μια μελέτη αποκαλύπτει αυτό που ξέραμε όλοι!

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ταχύτητα πληκτρολόγησης των εργαζομένων, τα λάθη –συντακτικά και τυπογραφικά- και τον αριθμό των «κλικ» στο ποντίκι του υπολογιστή τους για να βρουν ποια μέρα δεν έχουν και πολύ όρεξη για δουλειά!

Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων για Τρίτη και Τετάρτη  - Newspedia.gr

Η Παρασκευή είναι, σύμφωνα με την έρευνα η μέρα της εβδομάδας κατά την οποία οι εργαζόμενοι  βαριούνται περισσότερο. Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν το λες και έκπληξη, αφού για τους περισσότερους η Παρασκευή είναι πριν το Σαββατοκύριακο και η ανυπομονησία είναι τεράστια.

«Διαπιστώσαμε ότι η χρήση του υπολογιστή αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μειωνόταν σημαντικά τις Παρασκευές. Οι εργαζόμενοι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και χρησιμοποιούσαν περισσότερο το ποντίκι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μειωνόταν κάθε τέτοια δραστηριότητα» 

Καύσωνας: Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα για εργαζομένους σε δημόσιο &  ιδιωτικό τομέα - Aftodioikisi.gr

«Οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο δραστήριοι τα απογεύματα και έκαναν περισσότερα τυπογραφικά λάθη»

Οπότε, αν είστε ο εργοδότης που θέλετε ακρίβεια και την ταχύτητα, καλό είναι να μην αναθέτετε σοβαρές εργασίες την Παρασκευή!

Το ευέλικτο ωράριο και η τετραήμερη εργασία θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα όμως.

Ένα πρόσφατο πείραμα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν για τέσσερις αντί για πέντε ημέρες, έδειξε ότι μετά από έξι μήνες, οι εργαζόμενοι είχαν καλύτερη υγεία, ένιωθαν λιγότερο εξουθενωμένοι και πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]