Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

4 Αυγούστου 2023

Το πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο

Θα πρέπει να γίνεται σωστά, ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια σε όλους τους επιβαίνοντες. Αρκετοί οδηγοί φορτώνουν το αυτοκίνητό τους χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα σε ένα δυνατό φρενάρισμα να υπάρχει μετατόπιση φορτίου.

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι – Όσα πρέπει να ξέρουν οι  οδηγοί - Newsbeast

Ο βασικός κανόνας κατά τη διάρκεια του φορτώματος είναι ότι τα βαριά αντικείμενα μπαίνουν στο κάτω μέρος του αποθηκευτικού χώρου, ώστε να υπάρχει χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Επίσης, όλα τα αντικείμενα μπαίνουν στους ειδικούς χώρους που διαθέτει το αυτοκίνητο, ενώ δεν θα πρέπει οι αποσκευές να βρίσκονται ανάμεσα στα καθίσματα και να ενοχλούν τους επιβάτες.

Από την άλλη, αν είναι τόσο πολλές οι αποσκευές, τότε οι ελαφριές και μαλακότερες τοποθετούνται στα πόδια των επιβατών.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φορτώσεις το αυτοκίνητο για τις διακοπές -  CNN.gr

Η ορατότητα του οδηγού δεν θα πρέπει ποτέ να περιορίζεται από τις αποσκευές, κυρίως η ορατότητα του πίσω παρμπρίζ, αφού ο οδηγός πρέπει να βλέπει πίσω από το αυτοκίνητό του. Ακόμα και τα μικρότερα πράγματα θα πρέπει να βρίσκονται σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, καθώς σε ένα απότομο φρενάρισμα υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγουν από την θέση τους και να τραυματίσουν τους επιβάτες.

Το βάρος καθορίζει σε ποιο μέρος του αυτοκινήτου θα βρίσκεται μία αποσκευή. Τα βαριά αντικείμενα θα πρέπει να μπαίνουν στο πορτμπαγκάζ και τα πιο ελαφριά στο κάτω μέρος του οχήματος των πίσω καθισμάτων εάν δεν χωρούν σε άλλο ειδικό αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, τα βαριά αντικείμενα καλό θα ήταν να δένονται με ιμάντες ή ειδικά δίκτυα πρόσδεσης ώστε να μην γλιστρούν ακόμη και μέσα στον αποθηκευτικό χώρο.

Αποσκευές όπως τσάντες, ψάθες παραλίας, στρώματα ή πετσέτες καλό θα ήταν να συμπιέζονται, ώστε να μην τρώνε χώρο από τον αποθηκευτικό χώρο όπου θα υπάρχουν τα βαριά αντικείμενα. Το βάρος ενός αυτοκινήτου απαιτεί την ρύθμιση του αέρα των ελαστικών σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και την ρύθμιση των προβολέων προς τα κάτω ώστε να μην τυφλώνονται τα άλλα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης το βράδυ.

Πόσα volt είναι και τι κάνει ο ηλεκτρικός αναπτήρας ενός αυτοκίνητου

Ο οδηγός θα πρέπει πάντα να γνωρίζει πως το φορτωμένο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά λόγω του βάρους του. Σ τις απότομες στροφές υπάρχει μετατόπιση βάρους, κάτι για το οποίο ο οδηγός θα πρέπει να λαμβάνει υπ’όψιν του.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μπάρες αυτοκινήτου ή μπαγκαζιέρα τότε τα ελαφρύτερα και ογκώδη πράγματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε αυτά, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο βάρος. Η ταχύτητα ενός αυτοκινήτου σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι υψηλή ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]