Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας της 55χρονης στην Πάτρα

4 Αυγούστου 2023

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας 55χρονης, που διαπράχθηκε στις 26 Ιουλίου, στην Πάτρα

Η υπόθεση, έχει μια ιδιαίτερη παράμετρο, καθώς και η αδελφή της 55χρονης, η Άννα Μητροπούλου είχε δολοφονηθεί στην ίδια πολυκατοικία, στο δικό της διαμέρισμα, πριν από 7 χρόνια ακριβώς.

Η περίπτωση μιας «σατανικής σύμπτωσης» ερευνήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας, καθώς για την δολοφονία της 53χρονης τότε Άννας, είχε κατηγορηθεί και εκτίσει ολιγόλεπτη ποινή ο ίδιος της ο γιος.

Ως δράστης για τη δολοφονία κατηγορείται ο 35χρονος, ανιψιός της 55χρονης από την Πάτρα. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την άσκηση της ποινικής δίωξης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 55χρονη είχε βρεθεί νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο μέσα στο σπίτι της

Στο διαμέρισμα της οδού Μπουκαούρη 4 στην Πάτρα, ανοίγοντας την πόρτα, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια. Η σορός της 55χρονης βρισκόταν στο πάτωμα, φέροντας τραύματα στο κρανίο, στο κεφάλι και στη μετωπιαία χώρα. Αμέσως κλήθηκε ο ιατροδικαστής υπηρεσίας ο οποίος έπειτα από μια πρόχειρη εξέταση, αυτό που αποκαλείται νεκροψία, στον τόπο της δολοφονίας, κατάλαβε ότι κάτι δεν παρέπεμπε σε ατύχημα.

Κατά την διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης κατέγραψε τρία θλαστικά τραύματα στη μετωπιαία χώρα, ένα στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και συντριπτικά κατάγματα του κρανίου. Ως προς τον χρόνο θανάτου της Μαρίτσας Μητροπούλου, αυτός προσδιορίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Τα τραύματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δείχνουν μίσος καθώς ήταν ιδιαίτερα βαθιά και απανωτά. Ο δράστης δηλαδή, ήθελε να την σκοτώσει.

Ο 35χρονος γιος της αδερφής της Άννας, είναι ο άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί το 2016 για την δολοφονία της ίδιας της μητέρας του. Είχε εκτίσει ποινή περίπου 4 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα, πλην όμως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η ποινή τροποποιήθηκε. Και βγήκε ξανά στην κοινωνία της Πάτρας, όπου διέμενε. Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν για να δώσει κατάθεση, για το που βρισκόταν την ώρα θανάτου και να απαντήσει σε μερικές ακόμη ερωτήσεις των αστυνομικών.

Πάτρα: Στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή η 55χρονη είχε δολοφονηθεί και η αδερφή  της

Ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι του θύματος το απόγευμα της 26ης Ιουλίου, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο σταθμό του ΚΤΕΛ, όπου επιβιβάστηκε σε υπεραστικό λεωφορείο, προκειμένου να μεταβεί σε περιοχή της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο ερευνών, αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών μετέβησαν χθες το πρωί σε περιοχή του Λουτρακίου, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να διαμένει σε σταθμευμένο τροχόσπιτο και τον προσήγαγαν για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο τροχόσπιτο του κατηγορούμενου βρέθηκαν μια χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα τσαντάκι, που φορούσε κατά την διαφυγή του από το σπίτι του θύματος, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε, άμεσα μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής γυναίκας, που διαπράχθηκε στις 26-7-2023, στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ο οποίος  εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε περιοχή της Κορινθίας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, επισημαίνεται ότι στις 27-7-2023 το απόγευμα, στην Πάτρα, η ημεδαπή γυναίκα εντοπίστηκε από οικείο της πρόσωπο νεκρή στην οικία της, φέροντας τραύματα στο κρανίο, στο κεφάλι και στη μετωπιαία χώρα.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αφού αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου.

Πιο συγκεκριμένα, από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από την οικία του θύματος στις 26-07-2023 το απόγευμα, μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε υπεραστικό λεωφορείο, προκειμένου να μεταβεί σε περιοχή της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών χθες το πρωί μετέβησαν σε περιοχή της Κορινθίας, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο να διαμένει σε  σταθμευμένο τροχόσπιτο και τον προσήγαγαν για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο τροχόσπιτο του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα  τσαντάκι, που φορούσε κατά την διαφυγή του από την οικία του θύματος, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί πρωινές ώρες της σήμερον (4-8-2023) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]