Barbie: «Επιδημία» χωρισμών έφερε η ταινία

3 Αυγούστου 2023

«Επιδημία» χωρισμών έφερε η ταινία Barbie ,όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τις τοξικές σχέσεις τους

«Ευχαριστώ, «Barbie» που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες την αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω καλύτερα»

Barbie: Το κινηματογραφικό μπλοκμπάστερ έφερε «επιδημία» χωρισμών!

ια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της «Barbie», τα social media είναι γεμάτα από ιστορίες γυναικών που λένε ότι αναθεώρησαν βαθιά τις σχέσεις τους αφού είδαν την ταινία, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 775 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι στιγμής.

«Είναι λάθος που χώρισα με τον φίλο μου για την ταινία Barbie;» Μια γυναίκα ρώτησε στο δημοφιλές subreddit «Am I the Asshole», πριν μοιραστεί την ιστορία για το πώς ο φίλος της της παραπονέθηκε για τα φεμινιστικά θέματα της ταινίας μετά την αποχώρησή τους από την προβολή.

Στο TikTok, μια άλλη γυναίκα είπε ότι η ταινία την ενέπνευσε να χωρίσει με τον φίλο της μετά από μια σειρά κακών συμπεριφορών από την πλευρά του: «Ευχαριστώ, «Barbie» που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες την αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω καλύτερα».

Η Theresa Arzate, 27 χρονών, από το Ντάλας, μοιράστηκε στο Twitter ότι η αντίδραση του πρώην φίλου της στο σινεμά ήταν απλώς η ώθηση που χρειαζόταν για να τον παρατήσει.

Είναι καλός τύπος, είπε στο HuffPost, αλλά είχαν προβλήματα πολύ πριν δουν την ταινία. Οι εμπειρίες τους είναι αρκετά διαφορετικές και η ταινία «Barbie» ανέδειξε πόσο διαφορετικά βλέπουν τον κόσμο.

«Επένδυσα τόσο πολύ στην ταινία που πραγματικά δεν κατάλαβα καν πώς την αντιλαμβανόταν μέχρι που ρώτησε, «Κλαίς;» δύο ή τρεις φορές σε όλη τη διάρκεια», είπε η Arzate στη HuffPost.

Μετά την ταινία, «συναντηθήκαμε φιλικά για να αναγνωρίσουμε ότι απλά δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος», εξήγησε. «Θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου ποιο φύλο περνάει πιο δύσκολα στη ζωή».

«Η Barbie με βοήθησε να αποκοπώ από έναν κύκλο υπερβολικής έκθεσης του εαυτού μου σε χώρους ή ανθρώπους στους οποίους δεν έχω αληθινή απήχηση, για να επιστρέψω στο να ανακαλύψω τι θέλω από τη ζωή», είπε.

Την ίδια ώρα, στο TikTok, οι γυναίκες -και όχι μόνο- μοιράζονται τις ιδέες τους για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ερώτηση «πώς σου φάνηκε η Barbie;» ως ένα μικρό  τεστ στα ραντεβού που θα βγαίνουν από εδώ και πέρα.

«Αν πας να τη δεις με έναν άντρα που λέει “Ο Ken δεν έκανε τίποτα κακό, η πατριαρχία είναι καλή”, τότε πρέπει να τον ξεφορτωθείς», «Η σκηνοθέτης Greta Gerwig προσπαθεί να μας σώσει όλους, μέσω της Barbie!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η Melanie Butler, μια 27χρονη από τη Φλόριντα, δημοσίευσε επίσης στο TikTok πώς ελπίζει οι στρέιτ γυναίκες θα χρησιμοποιήσουν την ταινία για να κατανοήσουν τους άνδρες που βγαίνουν.

«Η «Barbie» μας διδάσκει να συμπάσχουμε με τους άλλους ανθρώπους καθώς και με τον εαυτό μας. Αν κάποιος είναι σε θέση να εκφράσει πώς τον έκανε να αισθάνεται η ταινία και όχι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο, δείχνει ότι μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να τα επικοινωνήσει», είπε η Butler στη HuffPost.

Πηγή: HuffPost

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]