Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι η ιδανική εποχή να επιδοθείς στο ψάρεμα..!

3 Αυγούστου 2023

Ναι το καλοκαίρι είναι εδώ και νομίζω είναι η ιδανική εποχή για να επιδοθείς στο ψάρεμα..!

Απανταχού ψαράδες είναι η ώρα να αφήσετε την ξαπλώστρα και να πιάσετε το καλάμι!

Μήπως είσαι από εκείνους που δεν αντέχουν τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας στην παραλία αλλά βλέπουν τη θάλασσα ως μια ευκαιρία διασκέδασης?

Είσαι από εκείνους που απολαμβάνεις το φρέσκο ψάρι που πιάνεις μόνος σου?

Όποια και αν είναι η απάντησή σου το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να επιδοθείς στο ψάρεμα.

Έλα τώρα να σου πω μικρές συμβουλές για μεγάλα ψάρια..

Πριν αρχίσεις όμως να ψαρεύεις, θα πρέπει να μάθεις μερικούς βασικούς κανόνες. Και φυσικά να έχεις προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να απολαύσεις το νέο σας χόμπι.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις είναι περιορισμένος και πολύ οικονομικός.

Τι θα χρειαστείς..

Ψάρεμα τον Μάρτιο! - Μπόλκας

Ακόμη και αν δεν έχεις ξαναψαρέψει ποτέ, σίγουρα γνωρίζεις ότι ο πιο δημοφιλής τρόπος για ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, είναι το καλάμι ψαρέματος. Κάθε καλάμι διαφέρει ανάλογα με το υλικό κατασκευής και το βάρος τους.

Για το παράκτιο ψάρεμα είναι σημαντικό το καλάμι σου να διαθέτει μακριά λαβή και να είναι κατάλληλο για  μακρινές βολές.

Στην περίπτωση που θέλεις να πιάσεις ψάρια κυνηγούς καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα καλάμι με μηχανισμό spinning.

Η καθετή και συρτή είναι οι πιο διαδεδομένες τεχνικές ψαρέματος από σκάφος, που στοχεύουν σε μεγάλη γκάμα ψαριών. Τα καλάμια ψαρέματος για συρτή – καθετή μπορεί να φτάσουν σε μήκος 1.5 με 2 μέτρα.

Στην αγορά θα βρεις ακόμη και τεχνητά δολώματα, τα οποία μοιάζουν με ζωντανά δολώματα που επιπλέουν πάνω στο νερό και ξεγελούν τα ψάρια. Συνήθως έχουν έντονα χρώματα, καθώς ορισμένα ψάρια προσελκύονται από αυτά.

Ψάρεμα Από Ακτή, Spinning | Lurebites.com

Πετονιά και αγκίστρι

Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η επιλογή της κατάλληλης πετονιάς, που να μπορεί να αντέξει τις προσπάθειές σου να μυηθείς στην τέχνη της αλιείας. Οσο πιο λεπτή είναι τόσο πιο εύκολα θα αντιλαμβάνεστε τα τσιμπήματα

Ακολούθως επίλεξε το αγκίστρι. Που μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά μπορεί να κρίνει αν το ψάρι όντως θα πιαστεί, αντί να φύγει και να χαθεί. Εξάλλου, στα αγκίστρια το μέγεθος όντως δεν μετράει. Σημασία έχει να είναι αιχμηρά, ώστε να μην υποχωρούν στις αντιστάσεις του ψαριού.

Ιδιαίτερα χρήσιμη για το ψάρεμα με πετονιά είναι μια απόχη ψαρέματος γιατί θα σε βοηθήσει να βγάλεις τη ψαριά σου έξω από νερό εύκολα.

Επίλεξε μια μεγάλη απόχη ώστε να χωρά και ψάρια μεγαλύτερους μεγέθους. Προτίμησε εκείνες που έχουν σταθερή στεφάνη και όχι αναδιπλούμενη.

Τώρα είσαι έτοιμος για το πρώτο σου ψάρι..

Δεν θα σου πω άντε και καλή ψάρια ..γιατί αυτό λένε οι μεγάλοι ψαράδες πως είναι γρουσουζιά..

Αλλά θα σε ρωτήσω.. Τι ψάρια έπιασες μεγάλε..? και μη μου πεις κανένα περίεργο νούμερο, γιατί θα είσαι μεγάλος ψεύτης..!!! και αν τυχαία πιάσεις κανένα μεγάλο ψάρι.. πρόσεξε μη καβαλήσεις το καλάμι..

ΨΑΡΕΜΑ - Newsbomb

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]