Βαριές κατηγορίες για την βραβευμένη με Grammy,Lizzo 

2 Αυγούστου 2023

Βαριές κατηγορίες για την βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Lizzo, η οποία δέχθηκε μήνυση από πρώην χορεύτριές της για σεξουαλικό εξευτελισμό

Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες βρίσκεται η βραβευμένη με Grammy pop star Lizzo, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της τρεις πρώην χορεύτριές της. Καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον.

Τρεις πρώην χορεύτριές της υπέβαλαν μήνυση χθες, Τρίτη (1/8) σε βάρος της τραγουδίστριας, κατηγορώντας για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Lizzo Sued By Former Dancers for Alleged Sexual Harassment and Shaming - E!  Online

Η μήνυση, που κατατέθηκε από τις χορεύτριες Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις ακόμα και επίθεση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες “αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά” και “πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου” μεταξύ 2021 και 2023.

Lizzo: Βαριές κατηγορίες εις βάρος της - Ανάγκαζε χορεύτριές της να τρώνε  μπανάνες από κόλπους ιερόδουλων

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Lizzo, η οποία είναι γνωστή ως υπέρμαχος του body positivity και του self-love, επέστησε την προσοχή χορεύτριας για το βάρος της (weight-shaming) μετά από μια εμφάνιση στο μουσικό φεστιβάλ South by Southwest (SXSW).

Η τραγουδίστρια και ο χορογράφος της είπαν αργότερα στη χορεύτρια, Αριάννα Ντέιβις, ότι φαινόταν «λιγότερο αφοσιωμένη» στον ρόλο της – ένα σχόλιο που η αγωγή περιγράφει ως κεκαλυμμένη ανησυχία για το βάρος της χορεύτριας.

Το περιστατικό στο Άμστερνταμ

Στη μήνυση υπάρχουν αναφορές και για όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά σε ένα strip club του Άμστερνταμ. Η επίσκεψη  “Bananenbar”, έγινε μετά από ένα show στην πόλη, με τα after party της Lizzo να αποτελούν ρουτίνα χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικά.

Στο κλαμπ, η Lizzo φέρεται να “άρχισε να προσκαλεί τα μέλη της ομάδας της να αγγίζουν εκ περιτροπής τους γυμνούς performers, να πιάνουν δονητές από τους κόλπους των καλλιτεχνών και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν από τους κόλπους των χορευτριών”, σύμφωνα με την αγωγή.

Μεταξύ των ισχυρισμών εναντίον της Lizzo – της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Melissa Viviane Jefferson – είναι ότι “πίεσε τη Ντέιβις να αγγίξει το στήθος” μιας στρίπερ και αφού εκείνη αντιστάθηκε στην αρχή τελικά δέχθηκε “φοβούμενη ότι μπορεί να τη βλάψει μελλοντικά” αν δεν το έκανε.

Όταν τελικά η Ντέβις συναίνεσε και άγγιξε για λίγο τη χορεύτρια, η ομάδα ξέσπασε σε γέλια, αναφέρεται στη μήνυση. Στη συνέχεια, η Lizzo φέρεται να πίεσε ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας της να ανέβει στη σκηνή και άρχισε να φωνάζει, “βγάλ’ το” για να μείνει γυμνός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]