Μητσοτάκης για Πατούλη: Δέχθηκε με αξιοπρέπεια την απόφασή μου

1 Αυγούστου 2023

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία δέχθηκαν αυτή την κομματική απόφαση.

Το “παρών” έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη

. Η φράση του όμως που ξεχώρισε, ήταν όταν εμμέσως αναφέρθηκε στον Γιώργο Πατούλη τον οποίο “έκοψε” ουσιαστικά από την Περιφέρεια Αττικής, αφού αρνήθηκε να του δώσει το χρήσμα- λόγω της γνωστής υπόθεσης του ζεϊμπέκικου- και εκείνος δήλωσε ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος.

Η μαντινάδα Μητσοτάκη για τον Βαρουφάκη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το  σουβλάκι;....»

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία δέχθηκαν αυτή την κομματική απόφαση. Δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι όλα έδειχνα ότι θα κατέβει ως αντάρτης, με μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι

“Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.” Γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στο Μαξίμου και ίσως του ανοίγει την πόρτα για αξιοποίηση στο μέλλον.

“Θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε συνεργάτες που να συμμερίζονται το όραμά μας. Δεν είναι σκοπός μου να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία δέχθηκαν αυτή την κομματική απόφαση. Δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω. Κλείδωσαν λοιπόν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες, πάμε να δώσουμε τη μάχη για να δικαιωθούν στην κάλπη οι 13 αυτές επιλογές”,

είπε στο τέλος ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος εμμέσως και στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]