Ελεύθερος ο συνταξιούχος που έπνιξε την καρκινοπαθή σύζυγό του

31 Ιουλίου 2023

Ελεύθερος ο συνταξιούχος που σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του επειδή τον παρακαλούσε να την απαλλάξει από το μαρτύριο των πόνων.

Στο δικαστήριο της Πάφου γράφτηκε ο επίλογος της υπόθεσης συζυγοκτονίας με δράστη έναν 76χρονο Βρετανό και θύμα την καρκινοπαθή, σε τελικό στάδιο σύζυγό του. Η τραγική κατάληξη ενός γάμου που διήρκησε πάνω από μισό αιώνα είχε γραφτεί στην Κύπρο όταν ο Ντέιβιντ Χάντερ, συνταξιούχος ανθρακωρύχος, σκότωσε τη σύζυγό του Τζάνις που υπέφερε από λευχαιμία.

Βρετανός έπνιξε την καρκινοπαθή σύζυγό του: Του ζητούσε να την απαλλάξει από το μαρτύριο - Του αναγνωρίστηκε ότι δεν είχε δόλο

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 52 χρόνια. Όταν ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης το ζευγάρι από το Άσινγκτον στο Νορθάμπερλαντ αποφάσισε να διαθέσει τις οικονομίες μιας ζωής για να εγκατασταθεί στην Κύπρο σε έναν τόπο που για τους δυο Βρετανούς ήταν ο παράδεισος!

Βρετανία Κύπρος συνταξιούχος σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Εκεί η Τζάνις νόσησε με καρκίνο του αίματος και καθώς η νόσος της προχώρησε επικίνδυνα άρχισε να αντιλαμβάνεται την κατάστασή της ως αβίωτη. Τον παρακαλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της. Και μια μέρα, ο Τζέρεμι το έκανε πνίγοντάς την.

Οι Βρετανοί συνήγοροι του του Τζέρεμι Χάντερ προσπάθησαν να πείσουν το κυπριακό δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία και να δεχθεί πως επρόκειτο για “υποβοηθούμενη αυτοκτονία”. Τελικά, ο Χάντερ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά καθώς επί 19 μήνες ήταν προφυλακισμένος, έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος. Το σημαντικότερο ίσως για τον Βρετανό συνταξιούχο είναι ότι απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Η Κύπρια συνήγορός του, Ρίτσα Πεκρή, ζητώντας ελαφρυντικά για τον πελάτη της είπε στην αγόρευσή της την περασμένη εβδομάδα ότι το κίνητρό του ήταν “να απελευθερώσει τη γυναίκα του από όλα όσα περνούσε λόγω της κατάστασης της υγείας της”.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι η ίδια επιθυμούσε να πεθάνει αλλά και ότι ο σύζυγός της έτρεφερ για αυτήν μόνο αισθήματα αγάπης.

Πώς τον συνέλαβαν και πώς σώθηκε

Ο Τζέρεμι Χάντερ είπε στην απολογία του ότι η Τζάνις “έκλαιγε και τον παρακαλούσε” να βάλει τέλος στη ζωή της. Ο ίδιος, κλαίγοντας με λυγμούς είπε ότι “ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια” δεν θα της είχε αφαιρέσει τη ζωή αν δεν του το είχε ζητήσει τόσο επίμονα. Είπε ότι αποφάσισε να ικανοποιήσει την επιθυμία της όταν πια το τέλος της είχε γίνει εμμονή και ήταν το μόνο που του ζητούσε.

Βρετανία Κύπρος συνταξιούχος σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Ο ηλικιωμένος Βρετανός έδειξε στο κυπριακό δικαστήριο με ποιο τρόπο έκανε το έγκλημά του φράζοντας τη μύτη και το στόμα της συζύγου του μέχρι που εκείνη ξεψύχησε. Στη συνέχεια, έκανε μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας αλλά οι πρώτες βοήθειες έφτασαν εγκαίρως και τον έσωσαν.

Πριν την απόπειρα αυτοκτονίας, αντί σημειώματος, ο Χάντερ είχε στείλει ένα ανησυχητικό email στον αδελφό του στο οποίο του ανέφερε ότι είχε βάλει τέλος στη ζωή της Τζάνις για να μην υποφέρει πια. Στο ίδιο email ο Ντέιβιντ ανέφερε στον αδελφό του ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.

Σε κατάσταση πανικού, ο άνδρας που βρισκόταν στη Βρετανία ενημέρωσε την αστυνομία που με τη σειρά της έδωσε σήμα στην Interpol που τελικά ειδοποίησε την αστυνομία της Κύπρου.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι τους βρήκε την γυναίκα νεκρή, καθισμένη σε μια πολυθρόνα, με σημάδια στο πρόσωπό της που μαρτυρούσαν ότι κάποιος της είχε φράξει στο στόμα και τη μύτη για να μην αναπνέει.

Ο Ντέιβιντ βρέθηκε να χαροπαλεύει έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]