Ελλάδα: Οι παραλίες που θα σας κλέψουν την καρδιά

30 Ιουλίου 2023

Και όμως υπάρχουν κάτι παραλίες που μόλις τις δεις θα σου κλέψουν την καρδιά είναι ιδιαίτερες και πανέμορφες και βρίσκονται στην Ελλάδα !

Η χώρα μας, αδιαμφισβήτητα έχει τις πιο όμορφες και μοναδικές παραλίες οι οποίες θα σας «μαγέψουν» από το πρώτο λεπτό που θα τις επισκεφθείτε.

Ας σταθούμε, λοιπόν, σε αυτές που είναι ιδιαίτερες και «κλέβουν» την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Η παραλία Ξι είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού που χαρακτηρίζονται από τους λευκούς βραχώδεις λόφους που περιβάλλουν την παραλία και την κοκκινωπή καφέ άμμο. Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Παλλικής χερσονήσου. 

Δεν είναι μόνο το κόκκινο-καφέ χρώμα της άμμου που καθιστά τη συγκεκριμένη παραλία ξεχωριστή. Είναι ο γκρίζος άργιλος της περιοχής που προσφέρει στις γυναίκες μια φυσική και δωρεάν θεραπεία σπα καθώς η άμμος βοηθά να καθαρίσει και να σφίξει το δέρμα. Το Ξι απέχει περίπου 40χλμ. Από το Αργοστόλι και 10χλμ. από το Ληξούρι. Η παραλία είναι αρκετά καλά οργανωμένη με αχυρένιες ομπρέλες και ξαπλώστρες. 

Παραλία Ξι Κεφαλονιά
Ξι - Κεφαλονιά | Terrabook
Ξι, Κεφαλονιά, Κεφαλλονιά, Παραλία

Οι Σεϋχέλλες…του Αιγαίου. Η εξωτική παραλία με τα γαλάζια νερά, τη λευκή άμμο και τα επιβλητικά βράχια δημιουργήθηκε κατά λάθος όταν έγινε κατολίσθηση σε έργα οδοποιίας…

Τα τιρκουάζ νερά, το άγριο και παρθένο τοπίο αλλά και το όνομα της παραπέμπουν σε ένα εξωτικό προορισμό σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ινδικού Ωκεανού. Και όμως οι Σευχέλλες είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμα βότσαλα, σμαραγδένια νερά και είναι περιτριγυρισμένη από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Οι Σεϋχέλλες...του Αιγαίου. Η εξωτική παραλία με τα γαλάζια νερά, τη λευκή  άμμο και τα επιβλητικά βράχια δημιουργήθηκε κατά λάθος όταν έγινε  κατολίσθηση σε έργα οδοποιίας - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Παραλια Σεϋχέλλες (Μαγγανίτης, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor
Seychelles Beach Vacation Rentals & Homes - Greece | Airbnb
Σεϋχέλλες - Ικαρία: Η παραλία που πάντα φιγουράρει στη λίστα με τις  καλύτερες παραλίες της Ελλάδας - Exploring Greece TV

Τα Μαύρα Βόλια είναι μία ξεχωριστή παραλία, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, αποτέλεσμα έκρηξης κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα.

Η παραλία, γνωστή και ως Μαύρος γιαλός, βρίσκεται νοτιοδυτικά, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, βαθιά και συνήθως παγωμένα, ενώ παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από το χρώμα των βοτσάλων. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το δεύτερο είναι γνωστό και ως Φώκι.

Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο (ανενεργό πλέον) ηφαίστειο Ψάρωνας, στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλά της.

Μαύρα Βόλια, Χίος, Παραλία
Μαύρα Βόλια Χίου: Ψηφίστηκε ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας - εικόνα 2
Μαύρα Βόλια Χίου: Ψηφίστηκε ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας - εικόνα 3

Ελαφονήσι – Χανιά

Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να  περπατήσετε μέσα στο νερό.

Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.

Θα έλεγε κανείς οτι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ!

…Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τοσο δημοφιλής προορισμός στον νομό Χανίων και την Κρήτη.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά.

Όλη η περιοχή αποτελεί μια απέραντη καλοκαιρινή παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους.

Τα πάντα για την παραλία Ελαφονήσι - Κρητική παραλία - Τι πρέπει να  επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή στο Ελαφονήσι; | Bookingcrete.eu
Ελαφονησι
Το μαγευτικό Ελαφονήσι της Κρήτης και οι απίστευτες ιστορίες που συνδέονται  με αυτό
Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη, Παραλία

Η πιο ξεχωριστή και ιδιόμορφη παραλία της Πάρου, η οποία γοητεύει από την πρώτη στιγμή όλους τους επισκέπτες της με την άγρια ομορφιά της και την ξεχωριστή ταυτότητά της.

Σήμα κατατεθέν αυτής της παραλίας, είναι οι γρανιτένιοι βράχοι που την περιβάλλουν οι οποίοι λόγω της αποσάθρωσης έχουν πάρει διάφορα σχήματα και έχουν δημιουργηθεί μερικές φυσικές κοιλότητες που μοιάζουν με κολυμπήθρες.

Θα βρείτε πολλών ειδών κολυμπήθρες, άλλες χωράνε δύο με 3 άτομα ενώ άλλες έχουν την δυνατότητα να φιλοξενούν και ξαπλώστρες με ομπρέλες.

Τα κρυστάλλινα και δροσερά νερά της παραλίας, σε συνδυασμό με τις σκιές των βράχων που καθρεπτίζονται στη θάλασσα, προσδίδουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για ένα άνετο και ευχάριστο θαλασσινό μπάνιο.

Παραλία Κολυμπήθρες
Πρωτόγνωρες εικόνες στην Πάρο: Απογυμνώθηκαν τα βράχια στην παραλία  Κολυμπήθρες (φώτο) – Pronews.gr
Οι 10 καλύτερες παραλίες της Πάρου - Travelpass.gr
Κολυμπήθρες | Top Greek Islands

Στο νησί της Μήλου, αυτή η παραλία από λευκό ηφαιστειακό βράχο έχει διαμορφωθεί από κύματα, που μεταφέρονται από τον βοριά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά καμπυλωτό τοπίο, το οποίο συχνά συγκρίνεται με το φεγγάρι.

Το Σαρακήνικο απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την Πλάκα, πρωτεύουσα της Μήλου. Η παραλία είναι γνωστή για τα – χωρίς βλάστηση – λευκά πετρώματα ηφαιστειακής προέλευσης που την περιβάλλουν.

Η διάβρωση των κυμάτων έχει δημιουργήσει σπήλαια κατά μήκος της ακτής. Οι Σαρακηνοί πειρατές έβρισκαν καταφύγιο σε αυτές τις σπηλιές και από αυτούς πήρε το όνομά της η παραλία.

Σαρακήνικο | Παραλία Σαρακήνικο | Παραλία Σαρακήνικο | Σαρακήνικο Μήλος |  Παραλία Μήλος Σαρακήνικο
Προσεδάφιση» στο Σαρακήνικο, την σεληνιακή πλευρά της Μήλου | Παραλία |  Discover Greece
Top Milos Beaches & Things to See - Museum of Wander
Σαρακήνικο, Μήλος, Παραλία

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία “Λαλάρια”, μία από της ομορφότερες της Ελλάδας. Ο βοριάς πέφτει με μανία πάνω στους απόκρημνους ολόλευκους βράχους, που ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα και δημιουργεί, εκατομμύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα τα “λαλάρια” τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία.

Η πασίγνωστη “Τρύπια Πέτρα” στέκει φρουρός στην άκρη της παραλίας. Η άγρια ομορφία του τοπίου και η πραγματικά πεντακάθαρη θάλασσα πραγματικά θα σας μαγέψουν. Στα “Λαλάρια” μπορείτε να φτάσετε μόνο από τη θάλασσα και μόνο όταν επικρατεί νηνεμία. Από το λιμάνι της Σκιάθου ξεκινούν καθημερινά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, βάρκες για τα “Λαλάρια”. Σίγουρα ένα μπάνιο εκεί είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Η Σκιάθος στα καλύτερά της, βουτιά στην παραλία Λαλάρια (drone video και  φωτο) - thesekdromi.gr
Παραλία Λαλάρια – Δωμάτια Σκιάθος
Αριστοτέλης ( Aristotelis Vavougios ) on Twitter: "Ηλιοβασίλεμα στη Σκιάθο  - Παραλία Λαλάρια ! Lalaria beach sunset - Skiathos island ! ! ! Greece  https://t.co/c01cLNCJne" / Twitter
Η Σκιάθος στα καλύτερά της, βουτιά στην παραλία Λαλάρια (drone video και  φωτο) - thesekdromi.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]