Διάστημα: Το «Life in Space» έρχεται στο Γουδί (video)

29 Ιουλίου 2023

Η μεγαλύτερη έκθεση «Life in Space» που έχει διοργανωθεί ποτέ παγκοσμίως έρχεται στο Γουδί στις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο.

Το«Life in Space» έρχεται για να μας λύσει πολλές από τις απορίες που έχουμε και να μας μαγέψει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μας, μια αξέχαστη εμπειρία ενός «Ταξιδιού στο Διάστημα».

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν σε κάθε επίπεδο ό,τι βιώνουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους.

Πως νιώθεις όταν βιώνεις την έλλειψη της βαρύτητας, τι είναι η απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού, τι αίσθημα σε διακατέχει όταν το διαστημικό λεωφορείο προσγειώνεται μετά από την αποστολή του, πώς κοιμούνται οι αστροναυτών στο διάστημα, πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα τους, πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα, πως είναι τελικά μέσα η περιβόητη κάψουλα.

Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά εκθέματα, πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές των αστροναυτών και πιστά αντίγραφα σκαφών θα μπορέσεις να δεις από κοντά, καθώς και διαστημικούς σταθμούς, μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές και κομμάτι βράχου από τη σελήνη.

Η έκθεση έχει αποκαλύψει τα μυστικά του διαστήματος σε περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο και έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που θέλουν να μάθουν πως είναι η ζωή στο διάστημα !

Σε μια έκταση 1500 τ.μ. περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων και μπορείς να δεις μια παρουσίαση του έργου του αμερικανού , γερμανικής καταγωγής, μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, θα μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση εντός της έκθεσης.

Η έκθεση φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Όλα αυτά μπορείς να τα ζήσεις σε μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο «Life in Space».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]