Πρόστιμο σε 52χρονο σέρφερ που παρασύρθηκε από τον αέρα

28 Ιουλίου 2023

Πρόστιμο σε 52χρονο σέρφερ που παρασύρθηκε από τον αέρα- Σηκώθηκε και ελικόπτερο για να βρεθεί. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Από τον άνεμο παρασύρθηκε ένας 52χρονος σέρφερ στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του και τελικά να του επιβληθεί πρόστιμο. 

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο στον 52χρονο σέρφερ που παρασύρθηκε από τον αέρα |  ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα, για την εξαφάνιση του σέρφερ ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας. Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος του λιμενικού, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από ιδιωτικό σκάφος, καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμάνι Νέας Μηχανιώνας και στη συνέχεια στο κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση στον 52χρονο καθώς υπήρχε απαγορευτικό εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. 

Πρόστιμο σε τουρίστες που διασώθηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικές ημέρες επιβλήθηκε πρόστιμο και στους δύο 25χρονους Ελληνοκαναδούς που διασώθηκαν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ και επιβλήθηκε στον καθέναν απ’ τους δύο 25χρονους. Οι δύο Ελληνοκαναδοί σώθηκαν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στο φαράγγι της Σαμαριάς με τη συνδρομή ελικοπτέρου Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2022 παρ.4, που αφορά σε παραβάσεις των απαγορεύσεων διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία, παρακάμπτοντας το κανονικό μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο προς το φαράγγι, ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο, δεδομένης της απαγόρευσης. Κάποια στιγμή θέλησαν να βγουν από μονοπάτι και να κατέβουν προκειμένου να δουν όπως είπαν το ποτάμι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]