Ένταση κατά την έξωση οικογένειας για «χρέος 881 ευρώ»(video)

27 Ιουλίου 2023

Ένταση με χρήση χημικών από την αστυνομία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Πατήσια έξω από διαμέρισμα μονογονεϊκής οικογένειας το οποίο απειλούνταν με έξωση για φερόμενο χρέος 881 ευρώ στα κοινόχρηστα.

Ένταση στα Πατήσια: Βίαια έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια για | Το Κουτί  της Πανδώρας

Συγκεκριμένα, δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως φαίνεται και σε σχετικά βίντεο, έστησαν μπλόκο έξω από το σπίτι που επρόκειτο να γίνει η έξωση και απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, είναι η δεύτερη φορά που στο διαμέρισμα εμφανίζεται δικαστικός επιμελητής με ισχυρή αστυνομική δύναμη για την έξωση. Το σπίτι βγήκε στο «σφυρί» για οφειλή 881 ευρώ από κοινόχρηστα και ήδη έχει αλλάξει χέρια.

«Τρεις μέρες πριν τη λήξη για την εκτέλεση των εξώσεων τον Αύγουστο, ήρθανε σήμερα και βάλανε στις 7 η ώρα τρυπάνια και έβαλαν τον τροχό. Τους ακούγαμε να λένε “θα ρίξουμε όλη την πόρτα”. Βγάλανε την πόρτα και μπήκανε», καταγγέλλει η ένοικος, Δήμητρα Κάλβη.

«Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο έπειτα από απαίτηση συνδρομής βοήθειας από τον δικαστικό επιμελητή, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία», ανέφεραν αστυνομικές πηγές. 

Με την υπόθεση να παίρνει διαστάσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι μια τηλεθεάτρια του Alpha προθυμοποιήθηκε να καλύψει η ίδια το ποσό του χρέους. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ανεστάλη η έξωση για τη μονογονεϊκή οικογένεια.

«Η συμπαράσταση και η λαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στη βαρβαρότητα και το άδικο να επικρατήσουν», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής μετά την αποτροπή της έξωσης. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]