Έρχονται μπουρίνια από το βράδυ , πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες

26 Ιουλίου 2023

Έρχονται μπουρίνια από το βράδυ στα βόρεια τις επόμενες ώρες και θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και δυτική Μακεδονία.

Μετά τις ακραίες συνθήκες ενός παρατεταμένου καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12-7-2023 κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως προβλέπεται μεταβολή της καιρικής κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία.

Την Πέμπτη 27-7-2023 α. η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας την Τετάρτη 26/07 προβλέπεται να φτάσουν στις υψηλότερες τιμές μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Και ενώ η μισή χώρα θα “βράζει”, πρόσκαιρες καταιγίδες, με πολύ ενισχυμένους βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους αναμένονται μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]