ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Κέρκυρα και Ρόδο – Πλησιάζουν σε χωριό οι φλόγες – Εκκενώσεις στην Κάρυστο

25 Ιουλίου 2023

Μαίνονται οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να τις κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρες επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 63 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ σχετικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Δερβενάκι Αχαΐας τονίζεται ότι έχουν εκδηλωθεί πολλαπλές αναζωπυρώσεις.

Το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην περιοχή, Βάτι, Η φωτιά στο νησί μαίνεται για 8η συνεχόμενη ημέρα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (25/7) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην Κέρκυρα και οι φλόγες πλησιάζουν κοντά στο χωριό Λούτσες.

Το μέτωπο της φωτιάς θέριεψε και πάλι τα ξημερώματα στην περιοχή της παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα και είναι πλέον κοντά στο χωριό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το απόγευμα της Δευτέρας φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και υπήρξε σχετική ύφεση, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η φωτιά φούντωσε και πάλι.

Το μέτωπο θέριεψε και έχει ήδη φτάσει στη θέση Ανάπαυση, ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό Λούτσες.

Για τη φωτιά που μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι εκδηλώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό και γι’ αυτό το λόγο λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα που στάλθηκε στους κατοίκους από το 112.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]