Πάτρα: Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τη γέφυρα από το 2019

24 Ιουλίου 2023

Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τη γέφυρα περιοχή Μποζαΐτικα στην Πάτρα από το 2019, για το γεγονός ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα καθώς η συγκεκριμένη γέφυρα έκρυβε μεγάλους κινδύνους με τον σεισμολόγο να διερωτόταν αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο θύμα για να υπάρξει κινητοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Εχθές , Κυριακή ο Άκης Τσελέντης θυμήθηκε την προειδοποιητική ανάρτηση που είχε κάνει, σημειώνοντας πως δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά ξεκαθαρίζοντας πως από την πλευρά του έκανε το καθήκον του.

Η ανάρτηση μετά την κατάρρευση της γέφυρας

«ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! Κοιτάτε τι έγινε ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ.
Φυσικά «ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ» για να αποσείσουν τις ευθύνες!!! ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ».

Με ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης είχε κρούσει για τον κώδωνα του κινδύνου για τη γέφυρα στην περιοχή Μποζαΐτικα, η κατάρρευση της οποίας είχε στοιχίσει τη ζωή σε ένα άτομο.

Βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ της περιμετρικής προς το Ρίο και στρίβοντας δεξιά για να κατέβεις προς το λιμάνι, στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το ΚΤΕΟ προς τον Στάδιο Τόφαλος, σταματάς να ελέγξεις γιατί έχει STOP. Αν κοιτάξεις ακριβώς απέναντι σου ψηλά στην γέφυρα, αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Σίγουρα κάποιους μεγάλους κινδύνους κρύβει η κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;;;; Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφαλι ενός διερχόμενου οδηγού τι γίνεται;;;;;

==>Ο ΟΑΣΠ ας σταματήσει τον «διακοσμητικό» του απαθή ρόλο και ας δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που οι πολίτες θα καταγγέλουν αντίστοιχα περιστατικά και μετά να πιέζει τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς να επεμβαίνουν αλλοιώς να μετονομαστεί σε

Οργανισμό Αποδιοργάνωσης Σεισμικού Σεδιασμου και Προστασίας της χώρας….

Σας υπενθυμίζω ότι όταν ΠΡΗΝ αρκετό καιρό επεσήμανα Αντίστοιχη κακοτεχνία σε γέφυρα στο φαληρικό Δ ο τότε υπουργόςΠΕΧΩΔΕ Σπρίτζης με έστειλε στον Εισαγγελέα Πειραιά!!!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία κάτω από τη γέφυρα από τις 20 Ιουλίου εξαιτίας των εργασιών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον απεγκλωβισμό των ατόμων που έχουν παγιδευτεί στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 14 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας και τα έργα αποκατάστασης για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής ξεκίνησαν το 2021.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές

Οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις. Ο ένας εξ αυτών είναι ο υπεύθυνος των εργασιών και τρεις χειριστές μηχανημάτων. Μάλιστα ο ένας χειριστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση της γέφυρας.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για τον υπεύθυνο του εργοταξίου.

«Ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα»

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που κατασκεύασε την γέφυρα

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική οδό στην είσοδο της πόλης της Πάτρας, στην περιοχή Μποζαϊτικα.Πληροφορίες αναφέρουν ένα νεκρό μέχρι τώρα και εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, γίνονται προσπάθειες από την πυροσβεστική για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τους, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο υποδομών

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υφυπουργοί Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Από τις πρώτες στιγμές και χωρίς καθυστέρηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπραξε τα ακόλουθα:

  • Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μετέβη άμεσα στον χώρο του δυστυχήματος και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
  • Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος μετέβη άμεσα στην Πάτρα, όπου είχε επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
  • Η κα Αλεξοπούλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, επικοινώνησε με την Εισαγγελία.
  • Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

[There are no radio stations in the database]