Μεγαλώνει μόνης της δύο υιοθετημένα αδέλφια με νοητική στέρηση

24 Ιουλίου 2023

Μόνο σεβασμό και μια βαθιά υπόκλιση πρέπει να δώσει κανείς σ΄αυτή τη μάνα που μεγαλώνει μόνη της δύο υιοθετημένα αδέρφια με νοητική στέρηση.

Η προσπάθεια αυτής της γυναίκας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και είναι ένα παράδειγμα μητρικής αφοσίωσης καθώς ανέλαβε την ευθύνη δύο παιδιών, τα οποία υιοθέτησε παρά το γεγονός ότι αυτά παρουσιάζαν νοητική υστέρηση.

Η ιστορία της κυρίας Ελένης είναι μια συγκλονιστική αφήγηση για τη ζωή της, που ξεκινά από τα πρώιμα της παιδικά χρόνια. Η προέλευσή της από τον Άγιο Δημήτριο Μαραθάσας και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της οικονομικής στενότητας της οικογένειάς της, την οδήγησαν να αποχωριστεί τα παιδικά της όνειρα.

Αν και αναδείχθηκε ως άριστη μαθήτρια, οι συνθήκες την ανάγκασαν να αφήσει το σχολείο στα 12 της χρόνια και να αναλάβει θέση υπηρέτριας σε διάφορα σπίτια. Η πείρα αυτή εμπλούτισε την προσωπικότητά της, δίνοντάς της μια ιδιαίτερη δύναμη και αντοχή.

Ωστόσο, η ζωή της πήρε αναπάντεχες τροπές όταν, χωρίς να το επιθυμεί, έπρεπε να παντρευτεί. Ο γάμος της ολοκληρώθηκε και οι δυσκολίες της συνεχίστηκαν.

Μετά από ατέλειωτες προσπάθειες που ξεπερνούν τις δέκα φορές, η κυρία Ελένη, μαζί με τον τότε σύζυγό της, καταλήγουν σε μια σημαντική απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα τριών ετών αγοράκι από ένα ορφανοτροφείο στη Βουλγαρία.

Αλλά, η καρδιά της Ελένης δεν ηρεμεί αφού μάθαινε για την ύπαρξη ενός δίδυμου αδελφού του παιδιού, και γίνεται η μεγάλη απόφαση: να υιοθετήσουν και τον δεύτερο παιδί.

Επιστρέφουν στην Κύπρο, φορτωμένοι με χαρά και ευτυχία για μια νέα ζωή, χωρίς να γνωρίζουν ότι μόλις ξεκινούσαν να αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις.

Καθώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, διαπιστώνουν πως τα παιδιά αντιμετωπίζουν μια σοβαρή μορφή νοητικής υστέρησης. Οι μεσολαβητές και η διεύθυνση του ορφανοτροφείου είχαν κρύψει αυτό το γεγονός, υπονομεύοντας την οικογενειακή πρόκληση που είχε αναλάβει η Ελένη.

Ωστόσο, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, η κυρία Ελένη δείχνει την αληθινή δύναμη και αισιοδοξία της. Στέλνει πιο δυνατά μηνύματα ζωής, αποδεικνύοντας πόσο αξιοθαύμαστη είναι ως μητέρα και ως άνθρωπος, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της ζωής με αξιέπαινο αποφασιστικότητα και αγάπη.

Μόνο σεβασμό λοιπόν σε ανθρώπους σαν την Κυρία Ελένη..!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]