Η Ιστορία του «Μη γυρίσεις» των αδερφών Κατσιμίχα

24 Ιουλίου 2023

«Μη γυρίσεις»..Ενα υπέροχο ερωτικό τραγούδι που νομίζω ότι οι περισσότεροι το έχουμε σιγοτραγουδίσει τουλάχιστον μια φορά..

Οι στίχοι είναι των αδελφών Κατσιμίχα και της Βέτας Μπετίνη, η μουσική του Τάκη Μπουρμά.

Η Βέτα Μπετίνη για την συμμετοχή της στο τραγούδι είχε αποκαλύψει ότι τα αδέρφια Κατσιμίχα δεν ήθελαν να βάλουν το όνομα της στο βίντεο κλιπ του κομματιού.

«Το όνομά μου το έγραφε στον δίσκο, αλλά εκεί που θα το έβλεπε πολύς κόσμος, στο βιντεοκλίπ, δεν το έγραφε», σημείωνε όποτε γινόταν αναφορά σε αυτή την υπόθεση.

«Ο Μπουρμάς είχε γράψει το τραγούδι και το είχε τραγουδήσει η Κλεοπάτρα, ως demo. Ηταν φίλη με τον Χάρη Κατσιμίχα, το ακούει και τρελαίνεται.

Κι έκανε και το άλλο: άλλαξε δύο λέξεις μέσα στο τραγούδι. Αυτό ήταν που με τσάντισε πιο πολύ. Αλλιώς χέστ… εγώ αν θα μπει το όνομά μου στο βίντεο κλιπ. Και πήρε τον μισό στίχο στα δικαιώματα».

Ωστόσο όπως αναφέρει, ο Χάρης Κατσιμίχας την είχε αναζητήσει το 1992 προκειμένου να λύσουν το θέμα και μάλιστα τότε ρύθμισε και τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, ώστε να τα λαμβάνει η ηθοποιός ακέραια.

 «Είχε έρθει ο Χάρης και με βρήκε και τα έριχνε σε άλλους, ότι δεν έφταιγε αυτός, ότι έφταιγε ο παραγωγός» σχολίασε η Μπετίνη για εκείνη τη συνάντηση.

Κάποια στιγμή πήγε στο κέντρο που τραγουδούσαν κάθισε στο πρώτο τραπέζι και δεν είπε κανείς ότι η στιχουργός του κομματιού είναι εδώ!

«Μου έχουν πει άνθρωποι που ήταν κολλητοί του πως είχε πάθει τέτοια τρέλα με αυτό το τραγούδι που δεν ήθελε να πιστέψει ότι είναι αλλουνού» πρόσθεσε

Πάντως όπως και να έχει είναι ένα υπέροχο τραγούδι ..!


[There are no radio stations in the database]