Φωτιά στη Ρόδο: «Γινόταν το απόλυτο χάος» – Σοκάρει η περιγραφή εθελόντριας

23 Ιουλίου 2023

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές

Δραματικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη Ρόδο, όπου το πύρινο μέτωπο μαίνεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Η φωτιά άφησε πίσω της χιλιάδες καμμένα στρέμματα, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια.

Εκατοντάδες τουρίστες ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες που πλησίαζαν απειλητικά, με το Λιμενικό να προχωρά στη διάσωση τουλάχιστον 1.500 ατόμων.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της Ρόδου περιέγραψε στο MEGA η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου, η οποία ανέφερε πως όλο το βράδυ οι κάτοικοι του νησιού, και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, ρίχτηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

«Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία τα πάντα φλέγονταν, από την άλλη ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Η φωτιά ερχόταν, άλλαζε κατευθύνσεις, οπότε κάποια στιγμή ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, γιατί δεν ήξερε τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο μικρά παιδιά, που είχαν πελαγώσει και δεν ήξεραν που να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε εδώ για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους στο νησί», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]