Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο

20 Ιουλίου 2023

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, παρά την ύφεση που παρατηρείται σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στη Δυτική Αττική. Εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Οριοθετημένη και ελεγχόμενη είναι η φωτιά στο Λουτράκι, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα πρόκειται να ενισχυθούν, και πολλοί εθελοντές που έχουν σπεύσει με μηχανήματα και υδροφόρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστα Τσίγκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιουλίου από τον Απόλλωνα, βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στην ΕΡΤ,  περίπου 30.000 στρέμματα έχουν καεί, δίχως να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Πυργί του Δήμου Πύλου – Νέστορος στην Λακωνία, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστας Τσίγκας.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Ρόδο

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, παρά την ύφεση που παρατηρείται στην ένταση των ανέμων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

πηγή ertnews.gr


[There are no radio stations in the database]