Κύθνος: Το νησί που δεν στερείται σε τίποτα από τα φημισμένα νησιά (video)

20 Ιουλίου 2023

Η Κύθνος είναι το νησί που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και που πραγματικά δεν στερείται σε τίποτα από τα φημισμένα νησιά

Απέχει τρεις ώρες από τον Πειραιά και μόλις μιάσιμη ώρα από το Λαύριο και παραμένει ένα από τα πιο ανεξερεύνητα νησιά των Κυκλάδων.

Έχει ένα υπέροχο γραφικό λιμάνι τον Μέριχα, που αργά το απόγευμα θα δεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από εκεί.

Η Xώρα της Kύθνου, με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και την αυθεντική νησιώτικη ατμόσφαιρα, γοητεύει κάθε επισκέπτη. Μικρές πλατείες και γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία και εμπορικά καταστήματα, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, σκαλιά.

Να μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό γλυκό του γάμου της Κύθνου, το παστέλι, στο ζαχαροπλαστείο της Κούλας.

Οπωσδήποτε να δεις το σοκάκι της κυρίας Φλώρας, η έκταση και το μεράκι των ζωγραφιών είναι σαν παραμύθι!

Βορειοανατολικά της Χώρας θα δεις 4 ανεμογεννήτριες! Αυτές ήταν το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη, λειτουργώντας από το 1982 έως αρκετά πρόσφατα, φτάνοντας να καλύπτει ορισμένες φορές το 75 % των ενεργειακών αναγκών του νησιού.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κάποιος όταν φτάνει στην Κύθνο είναι ότι το δεύτερο όνομα του νησιού είναι Θερμιά. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη ιαματικών πηγών που βρίσκονται στο βόρειο λιμάνι του νησιού, τα Λουτρά. 

Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να κάνεις το φυσικό σου Spa αλλά με ιδιαίτερη προσοχή μιας και η θερμοκρασία του νερού αγγίζει τους… 52 βαθμούς Κελσίου!

Η Κύθνος λόγω της μορφολογίας της διαθέτει ένα πολύ πλούσιο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Τοίχοι, ύφαλοι, σπηλιές, κρυστάλλινα διαυγή νερά και πανέμορφα τοπία, γεμάτα ζωή κοράλλια και άπειρα χρώματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Το έμπειρο και εξιδεικευμένο καταδυτικό κέντρο που βρίσκεται στα Λουτρά μπορεί να σας προσφέρει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η Κύθνος έχει τις περισσότερες παραλίες στις Κυκλάδες. Είναι περισσότερες από 100.

Σε αυτή θα βρεις στην μια μεριά κρύο νερό και στην άλλη καυτό!

Το νησί έχει παραλίες για όλα τα γούστα, ερημικές κοσμοπολίτικες, παραλίες με άμμο ή βότσαλο και φυσικά παραλίες που επιτρέπουν κατοικίδια. Οπωσδήποτε να βουτήξεις σε μερικές από τις ακόλουθες: Επισκοπή, Γαιδουρόμαντρα, Σκύλου, Νάουσα, Λεύκες. O κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος!

Πολλές από τις παραλίες έχουν οικογενειακά ταβερνάκια, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε. Φυσικά να δοκιμάσετε το σφουγγάτο, το παραδοσιακό φαγητό της Κύθνου που είναι τυροκροκέτα με το ντόπιο τυρί.

Μπορείς να κάνεις πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού. Ιδανικές εποχές για πεζοπορία είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη, καθώς οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, μπορεί να σας δυσκολέψουν, εκτός αν δεν πτοείσαι από την ζέστη.!

Τέλος η παραλία της Κολώνας είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού, βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού και είναι μια λωρίδα άμμου που συνδέει το νησί της Κύθνου με τη νησίδα του Αγίου Λουκά. Η μορφολογία της παραλίας σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις και από τη μια και από την άλλη πλευρά μπάνιο. 

Και μην μου πεις τώρα εσύ που δεν έχεις ακόμα αποφασίσει που θα πας , ότι δεν έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι..!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]