Απίστευτο περιστατικό: Γυναίκα τραυματίστηκε από μετεωρίτη !

18 Ιουλίου 2023

Απίστευτο και όμως αληθινό, γυναίκα τραυματίστηκε από μετεωρίτη!

Μια γυναίκα στη βορειοανατολική Γαλλία χτυπήθηκε από ένα μικρό κομμάτι από μετεωρίτη την ώρα που έπινε καφέ με μια φίλη της στη βεράντα του σπιτιού της. Η γυναίκα άκουσε έναν δυνατό θόρυβο που προερχόταν από τη διπλανή στέγη και στη συνέχεια ένιωσε οξύ πόνο στα πλευρά της.

«Στο δευτερόλεπτο που ακολούθησε, ένιωσα ένα σοκ στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ένα ζώο, μια νυχτερίδα», δήλωσε η γυναίκα. «Νομίζαμε ότι ήταν ένα κομμάτι τσιμέντο, σαν αυτό που βάζουμε στα κεραμίδια. Αλλά δεν είχε το ίδιο χρώμα», πρόσθεσε.

Ευτυχώς για τη γυναίκα, ο μετεωρίτης ήταν μικρός και δεν την τραυμάτισε σοβαρά.

Η σαστισμένη γυναίκα πήγε τον μετεωρίτη στον γεωλόγο Τιερί Ρέμπμαν, ο οποίος αφού τον μελέτησε, διαπίστωσε ότι περιείχε ένα μείγμα σιδήρου και πυριτίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε πράγματι να είναι μετεωρίτης. Ο γεωλόγος επιβεβαίωσε ότι τελικά ήταν ένα μικρό κομμάτι εξωγήινης προέλευσης και της είπε :

Το να βρεις έναν μετεωρίτη είναι ήδη ασυνήθιστο, αλλά το να είσαι σε άμεση επαφή και να πέσει πάνω σου, αυτό είναι αστρονομικά σπάνιο

Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει άλλα πέντε περιστατικά πτώσης μετεωριτών στη Γαλλία τον 21ο αιώνα. Σύμφωνα με το National Geographic, η Ann Hodges είναι ο μόνος επιβεβαιωμένος άνθρωπος στην ιστορία που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη. Χτυπήθηκε από μετεωρίτη το 1954, ενώ κοιμόταν στο σαλόνι της, όταν ένα τμήμα ενός μαύρου βράχου σε μέγεθος μπάλας διαπέρασε το ταβάνι της και τη χτύπησε στο μηρό. Επέζησε με μερικούς μώλωπες.

Σχεδόν όλοι οι μετεωρίτες έρχονται σε μας από αστεροειδείς, τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία του ηλιακού συστήματος που μπορούν να μας πουν πώς σχηματίστηκαν πλανήτες όπως η Γη.

Οι μετεωρίτες είναι πολύ μεγαλύτεροι από οποιοδήποτε βράχο στη Γη. Ταξιδεύουν συνήθως για αρκετές χιλιάδες χρόνια στο διάστημα πριν συλληφθούν – συνήθως από τον ήλιο, αλλά μερικές φορές από τη Γη. Καθώς αυτά τα κοσμικά αντικείμενα ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα, μερικές φορές παράγουν μια λαμπερή βολίδα πριν προσγειωθούν στη Γη

Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτόν τον κόσμο λέω εγώ..!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]