Φωτιά στον Κουβαρά: Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά

17 Ιουλίου 2023

Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και καίει ανεξέλεγκτη στον Κουβαρά Αττικής. Η φωτιά είναι περίπου 2 χιλιομέτρων, ενώ κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στο Open πως έχουν προκληθεί ζημιές σε οχήματα και σπίτια. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημα απολογισμός για ζημιές για την ώρα. 

Μάλιστα, σημειώθηκαν και εκρήξεις στην περιοχή, ενώ οι φλόγες καίνε και πυλώνες ρεύματος

Στο σημείο έχουν επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Πέτα προς Νέο Κουβαρά για εκκένωση προς Κερατέα, ενώ μετά από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριά προς Ανάβυσσο.

Λίγο πριν τις 15:00 εστάλη και τέταρτο μήνυμα από το 112 για άμεση εκκένωση από Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο  προς την παραλία της Παλιάς Φώκαιας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]