Πυροσβεστική: Έχει προσαχθεί αλλοδαπός ύποπτος – Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

17 Ιουλίου 2023

Πυροσβεστική: Έχει προσαχθεί αλλοδαπός ύποπτος – Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Καπαρέλλι

Στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 68 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε προσωπικό 20 ατόμων και το Λιμενικό 4 φουσκωτά που περιπολούν στην Παλαιά Φώκαια. Ισχυρές δυνάμεις διέθεσε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χλμ σε 2 ώρες. Για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 για προληπτικές εκκενώσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους.

newsbomb.gr

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο ώρες μετά στο Καμάρι Βοιωτίας, επιχειρούν 94 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Η πυρκαγιά κατευθυνθεί κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές πηγές. Εκδόθηκαν εδώ τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλή θέα, παιδεία, ειρήνη. Στη συνέχεια από δω και στο τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε. Κατά ριπάς, όμως αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά εκατόν τριάντα πέντε πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πενήντα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αυτές επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης συγκλήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]