Θεσσαλονίκη: 56χρονη κατακτά διακρίσεις σε όλο τον κόσμο

16 Ιουλίου 2023

Η 56χρονη που δεν …σταματά σε κανένα εμπόδιο κατακτά διακρίσεις σε όλο τον κόσμο

Αγώνες μετ’ εμποδίων δίνει τα τελευταία χρόνια μια 56χρονη από τη Θεσσαλονίκη. Στην πρόταση δεν υπάρχουν εισαγωγικά, διότι τόσο οι αγώνες όσο και τα εμπόδια χρησιμοποιούνται με την κυριολεκτική τους έννοια.

Η Μαρία Μουρατίδου είναι η μοναδική γυναίκα αυτής της ηλικίας στην Ελλάδα, που συμμετέχει σε αγώνες μετ’ εμποδίων. Είναι μία master αθλήτρια, η οποία στην ηλικιακή κατηγορία 50 – 54 ετών κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις, σε βαλκανικό και παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που αγωνίζεται να διατηρήσει και στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα, των 55 -59 ετών.

Για να το πετύχει αυτό προπονείται σκληρά σε καθημερινή βάση, σπάνια απολαμβάνει βραδινές εξόδους ή άλλες για φαγητό, επενδύει πολλά χρήματα για να μπορεί να παίρνει μέρος σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε τακτική βάση σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, χειροπρακτικούς και διαγνωστικές εξετάσεις.

Στη ζωή της -όπως λέει. υπήρχε από πάντα η γυμναστική και μάλιστα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λίγα χρόνια αργότερα μεταπήδησε στον στίβο, όπου ασχολήθηκε με τα αγωνίσματα ταχύτητας. Η εισαγωγή της στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ ήταν μονόδρομος για την κ. Μουρατίδου, ενώ παράλληλα με τη σχολή, ασχολήθηκε προπονητικά με την ενόργανη γυμναστική.

Η πρώτη και μοναδική διακοπή που έκανε σ’ αυτή τη μόνιμη σχέση με τον αθλητισμό, ήταν κατά την εκτέλεση των συζυγικών και μητρικών της καθηκόντων.

Όταν τα δυο της παιδιά μεγάλωσαν αρκετά, διορίστηκε στη Βοιωτία γυμνάστρια στην εκπαίδευση και παράλληλα ασχολήθηκε με το crossfit στη Χαλκίδα όπου έμενε και μάλιστα λάμβανε μέρος σε αγώνες Σε μία εκδρομή από εκεί στην κοντινή Αθήνα, βρέθηκε στον τερματισμό ενός αυθεντικού μαραθωνίου.

«Μία πολύ ωραία στιγμή στη ζωή μου ήταν οι βαλκανικοί αγώνες στη Σερβία το 2020, όπου έκανα επιδόσεις παγκόσμιου επιπέδου, που με ανέβασαν στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε δύο αγωνίσματα: στα 60 μέτρα και στα 60 μέτρα με εμπόδια» υπογραμμίζει.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μουρατίδου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]