Απαγόρευση κυκλοφορίας, προληπτικά μέτρα και συστάσεις στους πολίτες για την αντιμετώπιση του Καύσωνα

15 Ιουλίου 2023

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας,  προληπτικά μέτρα και συστάσεις για την αντιμετώπιση του Καύσωνα προχωρά η Πολιτική Προστασία και αρμόδιοι φορείς παραμένοντας σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα και σήμερα Σάββατο με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, δημιουργώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για εκδήλωση και γρήγορη εξάπλωση πυρκαγιών.

Η κρατική μηχανή με την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων ενώ συνεχείς είναι οι συστάσεις προς τους πολίτες.

Με αμείωτη ένταση

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλάνιος τόνισε ότι ο καύσωνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το Σάββατο. Από την Κυριακή θα ενισχυθεί το μελτέμι ρίχνοντας λίγο τις θερμοκρασίες αλλά ανεβάζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Νέο ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη.

Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους

Υπουργεία, δήμοι και εταιρείες έχουν ανακοινώσει έκτακτα μέτρα προκειμένου οι πολίτες και οι εργαζόμενοι και ειδικότερα οι ευπαθείς ομάδες να μην ταλαιπωρηθούν και να μην καταπονηθούν από τις αυξημένες θερμοκρασίες.

Τα μέτρα έχουν ισχύ από την Πέμπτη 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουλίου όπου οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες για τους πολίτες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Λόγω των ειδικών συνθηκών κλειστά θα είναι το Σάββατο όλα τα Πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του καύσωνα και του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 9 το πρωί και για 24 ώρες, κλειστά θα είναι όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

«Μετά τη δύση του ηλίου ανεφοδιασμός με βενζίνη»

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Διακοπές ρεύματος

Οι υψηλές θερμοκρασίας δοκιμάζουν και τις αντοχές του δικτύου ηλεκτροδότησης με τους αρμόδιους φορείς να είναι σε συνεχή επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Την Παρασκευή (14/7) πολλές περιοχές της Αττικής έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]