Σήμερα η πιο ζεστή μέρα με 44άρια- Μικρή ανάσα δροσιάς την Κυριακή

14 Ιουλίου 2023

Η Ελλάδα να κινείται σε ρυθμούς καύσωνα, με την σημερινή μέρα να είναι η πιο ζεστή, με θερμοκρασία να φτάνει τους 44 βαθμούς.

Σήμερα θα καταλάβουμε ζέστη, πολλή ζέστη, με τα θερμόμετρα να δείχνουν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας Κλέων φέρνει σήμερα την πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού και χρειάζεται προσοχή από όλους, καθώς οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι εξαντλητικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το σκηνικό θα είναι παρόμοιο και το Σάββατο, με τη χώρα να είναι «καμίνι» και τον υδράργυρο να παραμένει στους 42 με 44 βαθμούς.

Μία μικρή ανάσα δροσιάς θα πάρουμε από την Κυριακή, με ένα νέο όμως κύμα καύσωνα να έρχεται προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Σήμερα, Παρασκευή προβλέπεται να είναι η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα «Κλέων», σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως είπε ο κ. Κολυδάς στο Star, σήμερα θα έχουμε ρεκόρ ζέστης, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 44 βαθμούς.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα υποφέρουν περισσότερο είναι η Θεσσαλία, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται. Χθες, μάλιστα, που ήταν μία πιο ήπια ημέρα, η θερμοκρασία στη Λάρισα έφθασε στους 42 βαθμούς.

Τους 42 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος και στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ την Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Νέος καύσωνας την επόμενη εβδομάδα

Η μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας την Κυριακή δεν σημαίνει πως ξεμπερδέψαμε με τον καύσωνα, καθώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου η επόμενη εβδομάδα θα μας βρεί με ένα νέο κύμα ζέστης.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως από την Τετάρτη 19 Ιουλίου το κύμα καύσωνα θα επανέλθει και στις 19 με 20 Ιουλίου θα έχουμε 40-41 βαθμούς, στις 21-22 Ιουλίου θα πάμε σε 42αρια – 43αρια και στις 25 με 26 Ιουλίου θα έχουμε τις πρώτες νότες δροσιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]