Θερμικές κάμερες κατέγραψαν θερμοκρασίες 84 βαθμών σε αυτοκίνητα(video&pics)

14 Ιουλίου 2023

«Βράζει» η Αθήνα: Θερμικές κάμερες κατέγραψαν θερμοκρασίες 84 βαθμών σε αυτοκίνητα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας Κλέων που έχει ανεβάσει τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με τις θερμικές κάμερες να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η άσφαλτος σε ορισμένα σημεία αγγίζει θερμοκρασίες 82 βαθμών Κελσίου, ενώ στα αυτοκίνητα αναπτύσσονται θερμοκρασίες μέχρι και 84 βαθμούς. 

Το drone που σηκώθηκε από ταράτσα ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, «κάνει βόλτες» πάνω από την Ομόνοια και τα γύρω τετράγωνα και οι θερμοκρασίες που εντοπίζει η θερμική κάμερά του φτάνουν σε πολύ επικίνδυνα σημεία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο της ασφάλτου, το θερμόμετρο έδειξε 82,7 βαθμούς Κελσίου. Πάνω δε στα οχήματα, οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 70 και 75 βαθμούς, αντίστοιχα, ενώ στα πιο σκιερά μέρη, η θερμοκρασία ήταν περίπου στους 36 βαθμούς.

Ίδια θερμική καταπόνηση δέχονται και τα κτίρια, όπου ταράτσες κι ακάλυπτοι χώροι έχουν θερμοκρασίες που φτάνουν τους 70 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, απίστευτες θερμοκρασίες «έπιασε» και η θερμική κάμερα στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση στο Facebook του EnternityGR με φωτογραφίες του Δημήτρη Κορέτσου από θερμική κάμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]