Ποια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία διαζυγίου

13 Ιουλίου 2023

Οι αιτίες για ένα διαζύγιο πολλές.. υπάρχει όμως μια που είναι η πιο συνηθισμένη! Η αλήθεια είναι πως πάντα υπάρχουν τρόποι να αποφεύγουν άσχημες καταστάσεις στην ζωή μας, αρκεί να είμαστε προνοητικοί !

Τα ζευγάρια που έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακροημερεύσουν, όπως δείχνουν όλο και περισσότερες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Κι αυτή η θεωρία επεκτείνεται και στην εξωτερική εμφάνιση.

Τα ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι πολύ ομορφότερη από τον άντρα κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν σε διαζύγιο, παρόλο που εδώ και πολλές δεκαετίες, αφηγήματα όπως η «Πεντάμορφη και το Τέρας» παρουσιάζουν μια πιο ρομαντική ιστορία.

Σε γενικές γραμμές, μας ελκύουν άνθρωποι πιο γοητευτικοί από εμάς. Ωστόσο, όσο κι αν θαυμάζουμε μια φωτογραφία, οι περισσότεροι δεν προσεγγίζουμε κάποιον που θεωρούμε ότι βρίσκεται εκτός του δικού μας βεληνεκούς.

Αυτό αφορά και τους άντρες και τις γυναίκες ακόμα και ένας άντρας μέτριας εμφάνισης είναι πιθανότερο να φλερτάρει μια γυναίκα που βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με εκείνον παρά με ένα μοντέλο (εκτός βέβαια αν πιστεύει ότι πλεονεκτήματα όπως μια μεγάλη περιουσία ή ένα υψηλό κοινωνικό στάτους αντισταθμίζουν την εξωτερική του εμφάνιση).

Και πολύ σοφά πράττουν οι άντρες που κινούνται εντός των ορίων τους. Γιατί σύμφωνα με μελέτη, οι γυναίκες που θεωρούν τους συντρόφους τους πολύ λιγότερο ελκυστικούς από εκείνες είναι πολύ πιθανότερο να φλερτάρουν με άλλους και να ενδώσουν σε εξωσυζυγικές περιπέτειες.

 Παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα μιας άλλης έρευνας, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα  εμφανισιακά αταίριαστα  ζευγάρια έχουν πιο σύντομες και λιγότερο επιτυχημένες σχέσεις, όχι όμως γιατί το πιο ελκυστικό μέλος είναι πιο επιρρεπές στην απιστία, αλλά επειδή το λιγότερο ελκυστικό είναι πιο ευάλωτο στη ζήλια.

Και κάπου εδώ αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα συννεφάκια  στο γάμο.

Από την άλλη, μια έρευνα που έγινε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που έχουν παντρευτεί πολύ πιο ελκυστικές γυναίκες είναι, σε γενικές γραμμές, πιο χαρούμενοι από τη σχέση τους. 

«Είναι επίσης πιο υποστηρικτικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο θετικοί στο να βοηθούν τις συζύγους τους με τα προβλήματά τους» 

 Ίσως χάρη στις αρετές του χαρακτήρα τους, οι γυναίκες τους τείνουν να παραβλέπουν τις εξωτερικές τους «αδυναμίες».

Δεν είναι όλα όμως άσπρο-μαύρο. Υπάρχουν ζευγάρια που υπήρξαν φίλοι προτού γίνουν εραστές και σε αυτή τη περίπτωση ,είναι πιθανότερο να παραβλέψουν τυχόν εξωτερικές ανομοιότητες. «Αν προηγείται μια μακρά φιλία των ραντεβού, τότε η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι λιγότερο σημαντική για την αρχή και τη διατήρηση μιας σχέσης».

Και επειδή η παροιμίες είναι σοφές : να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου..

Αυτός βέβαια είναι ένας γενικός κανόνας..για αυτό μην απογοητεύεστε . Μην ξεχνάτε ότι σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και η εξαιρέσεις !


[There are no radio stations in the database]