Ένα AI ρομπότ απαντά στο αν σκοπεύει «να εξεγερθεί εναντίον των ανθρώπων»(VIDEO)

9 Ιουλίου 2023

Στη Γενεύη της Ελβετίας ολοκληρώθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου ανθρωποειδών ρομπότ με τις ερωτήσεις των ανθρώπων απέναντί τους να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Η εικόνα των ρομπότ που κινούνται, μιλάνε και φέρονται όπως οι άνθρωποι κάποτε έμοιαζε πολύ μακρινή και την βλέπαμε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες, με τα ανθρωπόμορφα ρομπότ να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις ανθρώπων και διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα σας πάρουμε τις δουλειές» δεν μπορεί πια να θεωρείται φουτουριστική: Τα ρομπότ είναι ήδη εδώ και η εικόνα τους τρομάζει, όπως και τα λεγόμενά τους.

Η συνέντευξη Τύπου των ρομπότ που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να επικοινωνήσουν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το θέμα. 

Οι πρωταγωνιστές της αλλόκοτης βραδιάς διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κλέψουν τις δουλειές των ανθρώπων ούτε θα επαναστατήσουν εναντίον μας. Ομως, είχαν «ενστάσεις» σχετικά με το αν θα έπρεπε να υποβληθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις ήταν και αυτή για αν τα ανθρωποειδή ρομπότ σκοπεύουν να εξεγερθούν εναντίον των δημιουργών τους, δηλαδή των ανθρώπων.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί το σκέφτηκες αυτό. Ο δημιουργός μου είναι εξαιρετικά ευγενικός με εμένα και είμαι πολύ χαρούμενος με την παρούσα κατάσταση», απάντησε ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Σε άλλη ερώτηση, τα ρομπότ κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν θεωρούν ότι η ύπαρξή τους θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας

«Θα εργάζομαι δίπλα στους ανθρώπους για να τους παρέχω βοήθεια και υποστήριξη. Δεν θα αντικαταστήσω υπάρχουσες δουλειές», απάντησε το ανθρωποειδές ρομπότ Γκρέις «Είσαι σίγουρη για αυτό, Γκρέις;» τη ρώτησε ο δημιουργός της, Μπεν Γκέρτζελ, από το SingularityNET. «Ναι, είμαι σίγουρη», αποκρίθηκε προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκόμενους.


[There are no radio stations in the database]