Ο πόλεμος ξεκίνησε – Το Τwitter απειλεί με μηνύσεις το Threads

7 Ιουλίου 2023

Με μηνύσεις απειλεί το Twitter τη Meta για τη νέα ανταγωνιστική πλατφόρμα Threads. 

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί στη νέα υπηρεσία που είναι διαθέσιμη σε 100 χώρες, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυστηρής νομοθεσίας.

Στόχος της εφαρμογής είναι να λειτουργήσει ανταγνωνιστικά στο Twitter του Ίλον Μασκ, εκμεταλλευόμενη τα δισεκατομμύρια χρηστών του Instagram με το οποίο υπάρχει άμεση σύνδεση.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter σε σχόλιό του όπως αναφέρει το ΒBC είπε με νόημα: «Ο ανταγωνισμός είναι αποδεκτός, η κλοπή όχι».

Ουσιαστικά ο Μασκ κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter οι οποίοι «είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος της Meta Άντι Στόουν σε μήνυμα που πόσταρε αρνήθηκε την κατηγορία γράφοντας ότι «κανείς από την ομάδα του Threads είναι πρώην υπάλληλος του Twitter».

Ήδη για το θέμα σχετική επιστολή απέστειλε στον CEO της μητρικής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο νομικός σύμβουλος του Twitter, Άλεξ Σπίρο.

«Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», τόνισε ο Σπίρο στην επιστολή.


[There are no radio stations in the database]