Ο μεγάλος Jah Wobble live στην Ελευσίνα

6 Ιουλίου 2023

Ο μεγάλος Jah Wobble live στην Ελευσίνα

Ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, μπασίστας, συνθέτης, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος των PIL (Public Image Ltd) μαζί με τον John Lydon (Johnny Rotten), Jah Wobble ντύνει μουσικά τη θεατρική παράσταση-αναλόγιο «ΞΥΛΙΚΙ – Post Scriptum», που παρουσιάζει η ομάδα AMOR OMNIA.

O Jah Wobble έρχεται στην Ελλάδα μαζί με τους Tian, το σχήμα που έχουν δημιουργήσει οι γιοι του John & Charlie Wardle.

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας καλλιτέχνης τέτοιου βεληνεκούς, όπως είναι ο Jah Wobble, συμμετέχει σε θεατρική παράσταση παίζοντας ζωντανά πρωτότυπη μουσική!

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει λοιπόν αυτή την Πέμπτη 6 Ιουλίου, από την ομάδα Amor Omnia, με τίτλο Post Scriptum, στο χώρο του Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, ένα θεατροποιημένο αναλόγιο με θέμα το γεγονός και το βίωμα της αρπαγής και της απουσίας.

Τρεις ηθοποιοί, η Ιωάννα Παππά, ο Άλκης Παναγιωτίδης και ο Αντρέας Μαντάς, απαγγέλλουν το πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για την παράσταση κείμενο, με λόγο συμβολικό, που εμπνέεται από τα Αρχέτυπα και βρίσκει την έμπνευσή του σε σύμβολα αρχαία αλλά και νεωτερικά, θίγοντας θέματα πανανθρώπινα και άχρονα, όπως τον πόνο της απώλειας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη λύτρωση του ονείρου. Σαν να πραγματοποιούν μια σεάνς στο σήμερα, στέλνοντας με την αφήγησή τους το νήμα της ιστορίας ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον.


Απέναντί τους, αντικριστά, συνοδεύουν μουσικά την αφήγηση ο Jah Wobble μαζί με τους Tian. Κι ενώ οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι στο χώρο που δημιουργούν ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες, αθέατο παίζεται το ΞΥΛΙΚΙ, το αρχαίο παιδικό παιχνίδι που έδωσε το όνομά του στη δράση.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενο: Αντρέας Μαντάς
Επιμέλεια πρωτότυπου κειμένου: Τίνα Παππά
Πρωτότυπη μουσική: Jah Wobble
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

Πληροφορίες

Ημέρα: Πέμπτη 6 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:15 | Ώρα Προσέλευσης: 20:30
Διάρκεια: 60′
Χώρος: Parking Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω, Ατέλειες, Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)
Προπώληση εισιτηρίων: από τις 21 Ιουνίου εδώ.

Τα εισιτήρια αντιστοιχούν μόνο σε θέσεις όρθιων. 


[There are no radio stations in the database]