Στο υπουργείο Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιες θα είναι οι πρώτες οδηγίες στη νέα ηγεσία

4 Ιουλίου 2023

Στο υπουργείο Υγείας θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη, προκειμένου να συνομιλήσει με τη νέα ηγεσία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην αναπληρώτρια Ειρήνη Αγαπηδάκη που αναρρώνει από covid, στον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους αλλά και στον έτερο υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας είναι η δεύτερη σε υπουργείο, είχε προηγηθεί αυτή στο υπουργείο Οικονομικών, και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει σε κρίσιμα υπουργεία προκειμένου να δώσει οδηγίες αλλά και να επισημάνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του.

Η Υγεία μάλιστα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι είναι προσωπικό του στοίχημα να βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης για τους πολίτες.

Οι οδηγίες Μητσοτάκη στη νέα ηγεσία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στις οδηγίες που θα δώσει στη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται να εστιάσει σε πρώτη φάση στην άμεση βελτίωση της ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ αλλά και στην βελτίωση των χρόνων στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ, θα επισημάνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να υπάρχουν πλέον μικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα που θα αποτελούνται εκτός των άλλων και από άνδρες της πυροσβεστικής αλλά και του στρατού.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται άμεσα να προωθηθεί και σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα με διαδικασίες εξπρές θα ενεργοποιηθεί και υπάρχον νόμος που προβλέπει ότι μπορούν να γίνονται αεροδιακομιδές με ιδιωτικά ελικόπτερα που θα ναυλωθούν από εταιρείες, ώστε να πετούν σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες προτίθεται να τονίσει ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν πιο εύκολα διάφορα τμήματα και ειδικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειωθούν και οι αναμονές στα χειρουργεία.

Γι’ αυτό και σύντομα αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση τοποθέτηση των 863 γιατρών, η προκήρυξη για τους οποίους είχε γίνει από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης.

Προς ώρας η τοποθέτηση των γιατρών βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία των κρίσεων στα νοσοκομεία όπου και καταγράφονται καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός προτίθεται να υπογραμμίσει πως θα πρέπει να προκηρυχθούν χωρίς καθυστερήσεις και οι προσλήψεις γενικά του υγειονομικού προσωπικού και ειδικά των νοσηλευτών.

Από την άλλη αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων βελτίωση υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τη δημιουργία ανεξάρτητων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει με ταχείες αλλαγές στο σύστημα Υγείας να δώσει έμφαση στην μάχη της καθημερινότητας των πολιτών ώστε να βελτιωθεί και η εικόνα που έχουν για το ΕΣΥ, μεταφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του.


[There are no radio stations in the database]