Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 90 δευτερόλεπτα (Βίντεο)

4 Ιουλίου 2023

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ με πολλά ηλεκτρονικά συστήματα. Τα οποία όμως μπορεί να αποτελέσουν και την αχίλλειο πτέρνα τους σε ότι αφορά στα θέματα ασφαλείας.

Ίσως να έχετε ακούσει για χιλιάδες κλοπές που γίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου αντιγράφοντας το ασύρματο σήμα του κλειδιού. Αυτό που κάνουν οι κλέφτες είναι να καταγράφουν τη συχνότητα του κλειδιού και στη συνέχεια να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να φεύγουν σαν κύριοι.

Για αυτό υπήρχαν και τραγελαφικές συστάσεις στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να αποθηκεύουν το κλειδί τους στο ψυγείο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε τουλάχιστον να προσπαθήσουν να αποκλείσουν τέτοιες προσπάθειες. Τελικά, το πιο εύκολο ήταν όταν το κλειδί μένει ακίνητο να μην εκπέμπει σήμα.

Ωστόσο, σήμερα ένα αυτοκίνητο έχει δεκάδες συστήματα και εκατοντάδες τσιπάκια. Για να μπορέσουν όλα αυτά να συνεργαστούν μαζί πρέπει να υπάρχει ένας κοινός δίαυλος επικοινωνίας που να μειώνει δραματικά τον όγκο των καλωδιώσεων.

Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαχείριση πολλών συστημάτων περνά από το ίδιο κανάλι. Όπως για παράδειγμα οι ενεργοί LED προβολείς ενός Lexus που η διαχείρισή τους ελέγχεται και από την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα.

Κάτι που επιτρέπει στους οι κλέφτες να γίνουν δημιουργικοί και μερικοί να αποδεικνύονται πραγματικά έξυπνοι. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και τραβήχτηκε στο Τορόντο, οι κλέφτες σκύβουν κάτω από το φτερό και μέσω της καλωδίωσης του προβολέα καταφέρνουν να διαρρήξουν και να βάλουν μπροστά ένα Lexus RX μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά. Και στη συνέχεια έγιναν… καπνός!

Δείτε το Βίντεο


[There are no radio stations in the database]