Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την Πράσινη & Ψηφιακή Μετάβαση από την Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής

3 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, η εκδήλωση για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση που διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής παρουσία πλήθους κόσμου στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, στην Ελευσίνα.

Ο Δρ. Δημήτρης Βέργαδος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της εφαρμογής των ψηφιακών διδύμων στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες. Επίσης, τόνισε τον κομβικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού (Δήμοι) στον μετασχηματισμό και την ενσωμάτωση πολιτικών για την δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων πόλεων· γεγονός που θα έχει αναντίρρητα σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής, κος Ευάγγελος Λιάκος, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη στόχευση από πλευράς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων και στελεχών του ιδιωτικού τομέα. Τοιουτοτρόπως, θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής σε συνεργασία, ώστε να διεκδικηθούν πόροι, μέσα από συνέργειες, για την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων επ’ ωφελεία όλων των πολιτών.

Ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κος Πέτρος Κόκκαλης, επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για μια ομαλή και δίκαιη πράσινη μετάβαση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των πολιτικών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αναφορικά με την εφαρμογή του «Net Zero Industry act» για την εξάλειψη του ανθρακικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, προέτρεψε τους Δήμους της Δυτικής Αττικής να συνεργαστούν με την τοπική επιχειρηματικότητα και χάρη στα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων, να μειώσουν το αποτύπωμά τους επιδιώκοντας, συγχρόνως, τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών της περιοχής.

Ο Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,κος Νίκος Παπανδρέου, έκανε λόγο για τον στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει η Δυτική Αττική στην ελληνική οικονομία. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι μέσα από τη διαδικασία και την πρόκληση της Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης, έχει γεννηθεί ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναμένεται να αποφέρει αρκετές θέσεις εργασίας. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι στη διάθεση όλων των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να συνδράμει με την ιδιότητά του στην επίτευξη των στόχων και σκοπών της Ένωσης Επιχειρήσεων.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. & ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΔυτικήςΑττικής, κ.κ. Ηλίας Μουσταΐρας και Μελέτης Τζαφέρης, σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν το ΝΠΔΔ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» για τη στήριξη και χρηματοδότηση της ενημερωτικής αυτής δράσης, καθώς και τους εξαίρετους ομιλητές που αποτέλεσαν εχέγγυο για την υψηλού επιπέδου ενημέρωση. Τόνισαν δε, ότι τα ζητήματα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων αποτελούν ύψιστο θέμα για τη βιωσιμότητά τους αλλά και την προσπάθεια διεύρυνσης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής βράβευσε τον Δρ. Δημήτρη Βέργαδο αποδίδοντάς του τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στη χώρα μας στον τομέα της ανάπτυξης ψηφιακών συστημάτων και τεχνολογιών.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων:

Οι Δήμαρχοι Ελευσίνας και Φυλής, κ.κ. Αργύρης Οικονόμου και Χρήστος Παππούς, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, η Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Ζωή Στραϊτούρη, ο τέως Δήμαρχος Ελευσίνας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Γιώργος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος και εκτελεστικός Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ.κ. Δημήτρης Μαθιός και Σταύρος Θεοδωρόπουλος,          ο Α’ Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ) κ.κ. Κώστας Δαμίγος και Γιάννης Μάνος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΕΠ) κ. Γιάννης Μουρτζούκος, ο Πρόεδρος ΕΒΒΖΕ κ. Γιάννης Λαγός, ο Πρόεδρος ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων κ. Ελευθέριος Παντελάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας & Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ) κ. Ευάγγελος Λίγγος, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Μάνδρας και Μεγαρέων κ.κ. Αρμόδιος Δρίκος και Παναγιώτης Μαργέτης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υπ. Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης, η Επικεφαλής του τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Διονυσία Στεφάτου και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Σούλης Σερέπας.


[There are no radio stations in the database]