Κύκλωμα trafficking: Οι κωδικές ονομασίες, η ιεραρχία και η σύνδεση με τη Greek Mafia
3 Ιουλίου 2023
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος trafficking από την Ελληνική Αστυνομία. Πώς δρούσαν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι κωδικές ονομασίες και η σύνδεση με τη Greek Mafia. Παράλληλα, οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα «βρώμικα» κέρδη τους.
Κύκλωμα trafficking, το οποίο αποτελείτο από δύο εγκληματικές οργανώσεις, εξαρθρώθηκε το Σάββατο 01/07 από την αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση με το όνομα «Αμαρυλλίς».
Η «Μαρίνα», ο «βετεράνος» και η «γυναίκα του αφεντικού» κρύβονταν –από ό,τι φαίνεται– πίσω από τα δύο μεγάλα και αλληλένδετα κυκλώματα trafficking γυναικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Αττικής και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Η «Μαρίνα» είναι μία 70χρονη γυναίκα, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί το 2017 σε μία δικογραφία για τη Greek Mafia ύστερα από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ για την πιθανή και καταγγελλόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε αυτή, όπως και στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη με θύμα μία 19χρονη γυναίκα και δράστη έναν αστυνομικό, όπως και εκείνη της 12χρονης στον Κολωνό, όπου εκεί φέρεται να έχει νοικιάσει ένα σπίτι, το οποίο είχε εμπλοκή με τον αρχηγό του ενός κυκλώματος που εξαρθρώθηκε.
Ο 39χρονος αρχηγός του ενός κυκλώματος είχε συλληφθεί και το 2016 για υπόθεση trafficking και μάλιστα, συνομιλούσε με τις εκδιδόμενες γυναίκες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνίας, όπου ζητούσε από εκείνες να στείλουν φωτογραφίες, κάνοντας… κάστινγκ, προκειμένου να τις εγκρίνει και να εκδίδονται για λογαριασμό του.
«Φύλλο και φτερό» κάνει η Αρχή τα «βρώμικα» κέρδη από την υπόθεση trafficking
Η υπόθεση μεταφέρεται στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Αττικής και Θεσσαλονίκης θα διαβιβάσουν στους αρμοδίους της Επιτροπής ό,τι έχουν εντοπίσει. Οι Αρχές υπολογίζουν ότι τα κέρδη έφθαναν έως τα 160.000€ μηνιαίως. «Φύλλο και φτερό» γίνονται τόσο οι λογαριασμοί των κατηγορούμενων, όσο και οι εταιρείες που λειτουργούσαν με μία νόμιμη «βιτρίνα», σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN.