Ρεκόρ συλλήψεων στην Γαλλία – Σήμερα η κηδεία του 17χρονου

1 Ιουλίου 2023

Γαλλία: Περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτήρια υπέστησαν ζημιές και 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους

Σε 994 ανήλθαν οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία σε όλη τη Γαλλία, κατά την τέταρτη συναπτή νύκτα επεισοδίων μετά τον θάνατο, την Τρίτη, 17χρονου από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.

Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ, με καταγωγή από την Αλγερία, θα πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, ενώ ο θάνατός του εξακολουθεί να βάζει φωτιά σε πολλές λαϊκές συνοικίες της χώρας.

Τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός τις τελευταίες ώρες. Εξ αυτών, 79 τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ενώ περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτήρια υπέστησαν ζημιές και 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα οξυμένη, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν να ζητεί να σταλούν ενισχύσεις.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές. Ένας άνδρας συνελήφθη με τυφέκιο που πιθανότατα είχε αρπάξει από συγκεκριμένο κατάστημα, επεσήμανε η αστυνομία.

Ο Νταρμανέν, που επισκέφθηκε το βορειοδυτικό Παρίσι, δήλωσε στη διάρκεια της νύκτας ότι τα επεισόδια είναι «μικρότερης» έντασης σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Λιόν και τη Γκρενόμπλ συγκρούσεις σημειώθηκαν με ομάδες νεαρών, πολλοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, και πετούσαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας η οποία απάντησε με δακρυγόνα.


[There are no radio stations in the database]