Μητσοτάκης: Ξεκινάμε τη δεύτερη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων

28 Ιουνίου 2023

Τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ξεκινάμε υπεύθυνα και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία, τη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε περήφανοι αλλά και ευγνώμονες για την επιλογή του ελληνικού λαού» ανέφερε στην αρχή της εισήγησής του. Οι Έλληνες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, εγκρίνοντας με πρωτοφανή ωριμότητα συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια, τόνισε.

Είπε ακόμη πως ο τόπος θα είχε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση τον Μάιο αν δεν μεσολαβούσε το αρνητικό πείραμα της απλής αναλογικής. Σε ό,τι αφορά τη νέα συνθεση της Βουλής ανέφερε πως «το πολίτευμα ξέρει να αυτοπροστατεύεται και ο κοινοβουλευτισμός αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα».

Δίνοντας το στίγμα για την επόμενη τετραετία είπε πως το σχέδιο της Ν.Δ. συνοψίζεται σε τέσσερις άξονες: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα.

Οι μπλε φάκελοι και ο κύκλος επισκέψεων σε υπουργεία

Στη συνεδρίαση οι νέοι υπουργοί θα παραλάβουν και τους λεγόμενους «μπλε φακέλους», όπου περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες ανά τομέα ευθύνης και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πεδίο της οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα το απόγευμα έναν κύκλο επισκέψεων σε νευραλγικά υπουργεία. Πρώτος σταθμός των επισκέψεων θα είναι το – πρώτο τη τάξει – υπουργείο Οικονομικών, όπου θα βρεθεί σήμερα στις 17.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό, εν όψει τόσο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, αλλά και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου.

naftemporiki.gr


[There are no radio stations in the database]