Φεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Ωδείο Αθηνών

27 Ιουνίου 2023

Tο 1ο Φεστιβάλ Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διοργανώνεται στις 28-29 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή των μαθητών από τα μουσικά-καλλιτεχνικά σχολεία τής Περιφέρειας, που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα τιμηθούν για όσες διακριθούν.

Οι εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες θα ξεκινούν στις 6 μμ, με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ το οποίο θα είναι μία γιορτή των τεχνών (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Κινηματογράφος) αποτελεί πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, σε συνέχεια του θεσμού των βραβείων «Μίκης Θεοδωράκης» για τους αριστεύσαντες μαθητές τους, που θέσπισε η Περιφέρεια ενώ στο σχεδιασμό της, προβλέπεται και η θέσπιση υποτροφιών σε μαθητές και μαθήτριες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής, όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ειδικότερα και με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ο περιφερειάρχης αφού χαρακτηρίζει τα σχολεία «πυρήνες πνευματικής δημιουργίας, που συνδυάζουν την παιδεία και την τέχνη, τους δύο βασικούς πυλώνες του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού», επισημαίνει ακόμη ότι η Περιφέρεια τα στηρίζει σταθερά, εξασφαλίζοντας κάθε διαθέσιμο πόρο, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών και την προμήθεια μουσικών οργάνων και εκπαιδευτικού εξοπλισμού.

Η εκδήλωση είναι υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Χαράλαμπου Αλεξανδράτου, ο οποίος αναφερόμενος στα μουσικά σχολεία τονίζει: «Με το θαυμάσιο έργο που επιτελούν στις Τέχνες, μας συγκινούν και μας κάνουν ονειροπόλους και μαθητές της ζωής. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς των μαθητών μας και πάνω από όλα στους μαθητές και στις μαθήτριες, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χαρίζουν» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]