Euro U21: Οργή στην Ιταλία για τον μη καταλογισμό γκολ κόντρα στη Γαλλία στο 90΄+2

23 Ιουνίου 2023

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία, ο μη καταλογισμός του γκολ που πέτυχε η «σκουάντρα ατζούρα», στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Γαλλία, για το Euro U21.

Το Γαλλία – Ιταλία (2-1) είχε φθάσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κεφαλιά του Μπελανόβα, η μπάλα πέρασε εμφανώς την γραμμή εστίας, καθώς όπως φαίνεται και στην εικόνα, ο Λουκεμπά την έβγαλε μέσα από το τέρμα.

Ήταν μία από τις αμφισβητούμενες φάσεις, που συμβαίνουν συχνά στα γήπεδα, όμως δεδομένου ότι στην διοργάνωση, δεν εφαρμόζεται το VAR και το Goal-Line, το γκολ δεν μέτρησε, προκαλώντας το αίσθημα της αδικίας στην γειτονική χώρα.

Ο ιταλικός Τύπος αντέδρασε έντονα με την «Gazzetta dello Sport» να κάνει λόγο για «σκάνδαλο» στο πρωτοσέλιδο της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Οι καταστροφές του Euro U21. Η τεχνολογία δεν υπάρχει, η Ιταλία έπεσε θύμα κλοπής στο Euro U21». Επίσης, η «Tuttosport» γράφει «έκλεψαν τους Azzurrini, η διαιτησία ήταν σκανδαλώδης!», ενώ η «Corriere dello Sport», αναφέρει: «σκάνδαλο στην Ευρώπη».


[There are no radio stations in the database]