Τo DNA «μιλά» για δολοφόνο και συνεργούς στην Κω – «Δύσκολη η μεταφορά του πτώματος από ένα άτομο», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

22 Ιουνίου 2023

DNA, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις είναι τα «κλειδιά» που αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» τη συγκλονιστική υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, «δείχνοντας» τον δολοφόνο αλλά και αν τελικά υπήρξαν συνεργοί στο έγκλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια, αλλά και του πιθανού συνεργού του, καθώς εκτιμάται πως το πτώμα της δεν μεταφέρθηκε στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ΚΩ.

Μάλιστα, ο γνωστός ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο LIVE NEWS την Τετάρτη, (21.06.23), τόνισε πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση και πως είναι πολύ «δύσκολο η μεταφορά του πτώματος της Αναστάζια να έχει γίνει μόνο από ένα άτομο».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το αποτέλεσμα που θα «δείξει» τον δολοφόνο αναμένεται τις επόμενες ώρες.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά», υπογράμμισε ο γνωστός ιατροδικαστής.

«Λέει ψέματα ο συγκάτοικος του Μπαγκλαντεσιανού»

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο LIVE NEWS για τις εξελίξεις της υπόθεσης, λέγοντας πως πιστεύει ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές λέει ψέματα από την αρχή ή δεν γνωρίζει τίποτα.

«Κατά την  άποψή μου, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή έλεγε την αλήθεια. Κατόπιν άρχισα να αμφιβάλω. Μπορεί να περνάει από μυαλό του πως τη σκότωσε και γι’ αυτό ήταν διστακτικός σε αυτά που έλεγε αρχικά. Αμφιβάλλω αν στη συνέχεια έλεγε την αλήθεια. Νιώθω άσχημα γιατί αυτή η υπόθεση δεν βρήκε από την αρχή. Έπρεπε να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών από την αρχή. Λέει πως δεν αντιλήφθηκε ότι γύρισε ο Μπαγκλαντεζιανός για να κοιμηθεί ενώ όπως είχε πει νωρίτερα, είχε ανησυχήσει. Βλέπω ένα μπέρδεμα που ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλλιακμάνης αναφέρθηκε στην τσάντα που βρέθηκε πάνω στο άψυχο και γυμνό κορμί της κοπέλας.

«Σε αυτά τα εγκλήματα πολλές φορές ο δολοφόνος δεν θέλει να διασπείρει πράγματα ώστε να βρεθούν σε άλλα στοιχεία. Το τηλέφωνο μπορούσε να δώσει πληροφορίες, η τσάντα μπορεί απλώς να μην την αφαίρεσε από πάνω της. Το έγκλημα θα εξιχνιαστεί».


[There are no radio stations in the database]