Έφοδος στα γραφεία της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού – Υποψίες για διαφθορά

20 Ιουνίου 2023

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το 2024 πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί οι γαλλικές αστυνομικές αρχές της Γαλλίας.

Η οργανωτική επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι διεξάγεται έρευνα στην έδρα της στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού. Όπως προσθέτει «το Παρίσι 2024 συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διευκολύνει τις έρευνές του».

Το Bloomberg, επικαλούμενο την οικονομική εισαγγελία, μετέδωσε ότι η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο έρευνας για υποψίες διαφθοράς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde», η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο δύο δικαστικών ερευνών για ύποπτες υποθέσεις σε δημόσιες συμβάσεις.

Αστυνομικοί ερευνούν τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής (Cojop) στο Σεν Ντενί, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για τις Ολυμπιακές Υποδομές (Solideo) στο Παρίσι, καθώς και στις έδρες διαφόρων εταιρειών και συμβούλων που συνδέονται με τη διοργάνωση των Αγώνων στο Παρίσι και τα προάστια.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας Le Monde, που επιβεβαιώθηκαν από την Εθνική Οικονομική Εισαγγελία, η πρώτη διαδικασία, που ξεκίνησε το 2022, ξεκίνησε έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, η οποία αποκάλυψε υποψίες για παρατυπίες σε ορισμένες δημόσιες συμβάσεις που ανατέθηκαν από την Cojop και τη Solideo.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου του 2024.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου του 2024.


[There are no radio stations in the database]