Δημοσκόπηση-χαστούκι της Alco: Το 52% θεωρεί ότι ο Πατούλης δεν πρέπει να επανεκλεγεί

19 Ιουνίου 2023

Δημοσκόπηση-χαστούκι της Alco για την Περιφέρεια Αττικής, όπου το 52% του εκλογικού σώματος θεωρεί ότι ο Πατούλης δεν πρέπει να επανεκλεγεί!

Η δημοσκόπηση έγινε για τις δυο μεγάλες περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και την παρουσίασε το ενημερωτικό site newsit.gr, αποτυπώνοντας το πόσο ρευστό είναι το τοπίο εκλογής του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής και πόσο απίθανη θα ήταν η εκλογή του, αν είχε απέναντι του έναν περισσότερο αναγνωρίσιμο αντίπαλο από τον Ιωακειμίδη.

Η δημοσκόπηση αναλυτικά

Περιφέρεια Αττικής

Η δημοσκόπηση της Alco για την περιφέρεια Αττικής έγινε από τις 8 έως τις 14 Ιουνίου και στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές το 33% απαντά τον Γιώργο Πατούλη ενώ στη μάχη για την διεκδίκηση της Περιφέρειας μπαίνει ο Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με 15%.

Όσον αφορά στο ποσοστό ικανοποίησης από το έργο Πατούλη, οι πολίτες που είναι λιγότερο ικανοποιημένοι υπερτερούν όσων δηλώνουν ότι το βλέπουν θετικά.

Για το αν πρέπει να επανεκλεγεί ο Γιώργος Πατούλης 52% απαντά όχι και 34% ναι.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες της Αττικής αναδεικνύεται το κυκλοφοριακό ακολουθούν οι υποδομές υγείας και το πράσινο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα που έγινε σε 1.000 πολίτες, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Αττικής είναι το κυκλοφοριακό με 24%, οι υποδομές υγείας με 21%, το πράσινο περιβάλλον με 11%, όπως και η οδικής ασφάλεια και η διαχείριση απορριμμάτων με 10%.

Στην Κεντρική Μακεδονία αντίστοιχα είναι οι υποδομές υγείας με 30%, το κυκλοφοριακό με 18%, η διαχείριση των απορριμμάτων με 11% και η οδική ασφάλεια με 10%.

Μοιρασμένες είναι οι γνώμες των πολιτών της Αττικής σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση σήμερα σε σχέση με 4 χρόνια πριν.

Το 35% λέει ίδια, το 32% χειρότερη και το 30% καλύτερη. Στο ερώτημα για την ικανοποίηση από το έργο του κ. Πατούλη το 25% λέει σίγουρα όχι και το 25% μάλλον όχι ενώ το 22% μάλλον ναι και το 18% σίγουρα ναι.

Στο ερώτημα αν ο κ. Πατούλης πρέπει να επανεκλεγεί το 52% απαντά όχι και το 34% ναι ενώ ένα 14% δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Ως προς τις αυθόρμητες απαντήσεις των πολιτικών για το ποιον θα ψήφιζαν στην Αττική, το 33% λέει Πατούλης, το 15% Ιωακειμίδης, το 11% Σγουρός, το 10% Πρωτούλης, το 4% άλλος.

Στην Κεντρική Μακεδονία το 34% λέει ότι είναι μάλλον ικανοποιημένο από το έργο του Απ. Τζιτζικώστα και σίγουρα ναι το 16%. Μάλλον όχι λέει το 22% και σίγουρα όχι το 19%.

Θετική γνώμη για τον νυν περιφερειάρχη έχει το 58% και αρνητική το 30%. Για τον βασικό του αντίπαλο, Σ. Φάμελλο, αρνητική γνώμη έχει το 18%, θετική το 25% ενώ το 45% δεν ξέρει ώστε να κρίνει.

Το 49 λέει ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Απ. Τζιτζικώστας και το 37% λέει όχι ενώ στις αυθόρμητες απαντήσεις το 48% λέει ότι θα ψήφιζε Τζιτζικώστα, το 10% Φάμελλο και το 6% Παπαστεργίου.


[There are no radio stations in the database]