Ναυάγιο στην Πύλο: «Καίει» το κατηγορητήριο τους 9 συλληφθέντες – Ο ένας ομολόγησε πως είναι διακινητής

17 Ιουνίου 2023

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας θα παραμείνουν μέχρι την Δευτέρα οι οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους ως διακινητές στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε στην Πύλο.

Ο ένατος κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ όλοι είναι Αιγύπτιοι στην καταγωγή, ηλικίας 20 έως 40 ετών. Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης ενώ πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα για το ναυάγιο στην Πύλο.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η ΕΡΤ ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε πως είναι διακινητής και περιέγραψε τι προηγήθηκε του απόπλου από την Αίγυπτο και τι ακολούθησε επάνω στο αλιευτικό μέχρι τη στιγμή της βύθισης του σκάφους.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι εφτά αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

«Δεν υπήρχαν σωσίβια – Μας είπαν πως θα είναι 300 άτομα στο σκάφος»

Στο μεταξύ οι μαρτυρίες των διασωθέντων συγκλονίζουν για τις συνθήκες που περιγράφουν ότι επικρατούσαν στο αλιευτικό αλλά και πως έγινε η βύθισή του.

Εξήντα πέντε ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων. Το MEGA μεταφέρει την συγκλονιστική μαρτυρία ενός διασωθέντα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο αλιευτικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στους μετανάστες είχαν πει ότι στο αλιευτικό θα έχει μέσα 300 άτομα πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

Πριν ξεκινήσει το αλιευτικό μεταφέρθηκαν οι γυναίκες και τα παιδιά στο αμπάρι. Η μηχανή του αλιευτικού έσβηνε συνεχώς. Ξαφνικά το σκάφος πήρε κλίση και έβαλε νερά. Μετακινηθήκαμε προς τη μία πλευρά. Το σκάφος άρχισε να βουλιάζει. Δεν υπήρχαν σωσίβια. 700 άτομα στο σκάφος και γυναίκες με παιδιά». 

Ψάχνει τον αδερφό του που μπήκε στο αλιευτικό του θανάτου – «Είχε δώσει 7.000 ευρώ για το ταξίδι»

Στη δομή της Μαλακάσας μεταφέρθηκαν σήμερα το μεσημέρι 71 διασωθέντες, με τους συγγενείς των αγνοουμένων να αναζητούν τα ίχνη των δικών τους ανθρώπων.

Στη δομή της Μαλακάσας βρέθηκε και ο Χουσεΐν, ο οποίος αναζητά τον 43χρονο αδερφό του κρατώντας στα χέρια του το διαβατήριό του και δείχνοντας τη φωτογραφία του, προσπαθώντας να εντοπίσει έστω ένα ίχνος του.

«Την προηγούμενη Παρασκευή μιλήσαμε τελευταία φορά, 01:00 το βράδυ. Μου είπε ότι «σήμερα στις 03:00 το βράδυ θα ξεκινήσουμε με το καράβι». Ήταν η τελευταία φορά, μετά δεν ξαναμιλήσαμε», δήλωσε στο MEGA. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cte64nm65rfd

Όπως είπε ο Χουσεΐν, ο αδερφός του πλήρωσε 7.000 ευρώ στους διακινητές προτού ξεκινήσει το ταξίδι του από το Πακιστάν.

«Όπου και να πάω δεν μου λένε τίποτα. Μου είπαν να περιμένω, να βλέπω μόνο στο Facebook», είπε.

Ο 43χρονος, ο οποίος ακόμα αγνοείται, έχει αφήσει πίσω του μία 10χρονη κόρη και ένα παιδί 6 μηνών.


[There are no radio stations in the database]