Επιμένει ένας από τους «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

17 Ιουνίου 2023

Στο περιστατικό μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές του, ο κ. Άρης Σπουρδαλάκης ενώ σχολίασε και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε εξαιτίας του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Σπουρδαλάκης περιέγραψε το επεισόδιο όπως εξελίχθηκε.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο μίλησαν με την Πρόεδρο ήταν έντονος, το δικαιολόγησε όμως εξαιτίας της φορτισμένης κατάστασης της στιγμής καθώς λίγο πριν ο ίδιος και άλλα στελέχη του κόμματός του είχαν μόλις ενημερωθεί από το Λιμενικό ότι «δεν θα έφταναν άλλοι ζωντανοί άνθρωποι στο λιμάνι της Καλαμάτας».

Πάντως επανέλαβε τις ενστάσεις του κατά της κας Σακελλαροπούλου υποστηρίζοντας ότι κατά παράβαση των πολιτειακών καθηκόντων της έχει λάβει πολιτική θέση όπως στην περίπτωση του φράχτη του Έβρου.

Χαρακτήρισε δε διχαστική την αναφορά της Προέδρου στην Ελλάδα ως «χώρας μου».

Ο κ. Σπουρδαλάκης επανέλαβε τα περί επικοινωνιακού σόου της Προέδρου της Δημοκρατίας «όπως είχε κάνει και στα Τέμπη».

Επέμεινε εξάλλου ότι κακώς η κα Σακελλαροπούλου έχει λάβει τη θέση που έχει επανειλημμένα έχει εκφράσει για την εθνική πολιτική στο θέμα του μεταναστευτικού.

Επιπροσθέτως αποδέχθηκε ότι η χώρα έχει σύνορα και ότι πρέπει να τηρούνται οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας του περιστατικού, ο κ. Σπουρδαλάκης υποστήριξε ότι δεν επιθυμούσε ούτε ο ίδιος ούτε ο πολιτικός χώρος του να εξελιχθεί σε ένα ζήτημα πολιτικής, κομματικής, προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Σε άλλη ερώτηση για το εάν συναντούσε εκ νέου την Πρόεδρο θα επαναλάμβανε τον έντονο διάλογο όπως συνέβη το πρωί της Τετάρτης, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής: «Ο έντονος διάλογος δεν ήταν καν χειρότερος από αυτά που βλέπουμε σε κάποια πολιτικά πάνελ. Σε πολιτικά πάνελ έχουμε δει πολύ χειρότερες και εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Επομένως όχι δεν θεωρώ ότι ριζικά θα άλλαζε κάτι».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Άρη Σπουρδαλάκη στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]