Βίλια | Ο ιδανικός προορισμός για μοτο-βόλτα

17 Ιουνίου 2023

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα έχουμε οδοιπορικό στα Βίλια αυστηρά για μηχανόβιους!

VD on streets | Μοτο-βόλτα στα Βίλια!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ο νους ταξιδεύει καθώς ήρθε ο καιρός για βόλτες, διακοπές, βουτιές στη θάλασσα και νύχτες γεμάτες όμορφες στιγμές, που αλλού, στην πανέμορφη Ελλάδα μας.

Το μοναδικό αυτό μέρος που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό για καλοκαιρινές εξορμήσεις και σίγουρα είναι σήμα κατατεθέν για τους ψαγμένους μηχανόβιους της πόλης μας.

Το σημερινό οδοιπορικό λοιπόν, το αφιερώνω στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και φυσικά στην ταξιδιάρικη ψυχή τους…

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εραστές της ασφάλτου ή έχουμεφίλους και φίλεςμε εμπειρία στις μοτοσυκλέτες. Αν με ρωτάτε, λατρεύω και εγώ τις δίκυκλες θεές όπως και όλοι οι φίλοι μου, που μου πέρασαν το «μικρόβιο» παρόλο που δεν τις οδηγώ.

Ο“ VDonstreets” είναιέναςαπό αυτούς και δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο οδοιπορικό! Πρόκειται για το γνωστό μηχανόβιο με το χαρακτηριστικό κράνος Pikachu. Αμέτρητα βίντεο στο Τικ- Τοκ με τον «Pikachu » να χορεύει και άλλες φορές να σκίζει τους αιθέρες με την πολλών κυβικών μηχανή του.

Έτσι, εμπνευσμένος από το φίλο μου «Pikachu» αλλά και την εξαιρετική παρέα του, ξεκινήσαμε αυτό το φοβερό οδοιπορικό που θα σας ξεσηκώσει.

Δείτε περισσότερα οδοιπορικά για Έδεσσα, Ελαφόνησο, Άνδρο, Λιμένι, Πόρο, Μονεμβασιά, Αερόπολη


Πριν ξεκινήσω να σας διηγούμαι την όμορφη εμπειρία μου, να τονίσω πως η επιλογή του VDκαι της παρέας του δεν ήταν τυχαία, καθώς τα παιδία είναι εξαιρετικοί οδηγοί, έχουν πλήρη εξοπλισμό για την προστασία τους, φυσικά κράνη και οδηγούν με ασφάλεια και σεβασμό.

Ας ξεκινήσουμε την ξενάγηση λοιπόν!

Αφότου βρέθηκα με τα παιδιά στο σημείο συνάντησης που είχαμε ορίσει, ξεκινήσαμε όλοι μαζί για τα Βίλια που απείχαν περίπου μία ώρα από την Αθήνα. Τα Βίλια είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, σίγουρα αποτελούν πνεύμονα για την περιοχή μιας και είναι γεμάτα από φύση και πράσινο.

Η διαδρομή είναι απολαυστική, έχει ατέλειωτη βλάστηση, καθαρό αέρα και μοναδικά σημεία για φωτογραφίες. Έχει αρκετές στροφές που ίσως ζαλίζουν αλλά η πανέμορφη θέα με όλη αυτή τη φύση γύρω σε κάνουν να το προσπερνάς.

Όπως ήταν φυσικό, τα βλέμματα έπεφταν στον «Pikachu» αλλά και τον φίλο του με το κράνος μιας πορτοκαλί κολοκύθας!

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται αλλά και οι συνοδηγοί που τραβούσαν φωτογραφίες.

Μπαίνοντας στα Βίλια, το σκηνικό θύμιζε ορεινό χωριό με τα στενά του δρομάκια, τα τεράστια πλατάνια, την πλατεία με τα καφενεδάκια και την μεγαλοπρεπή εκκλησία.

Η κεντρική πλατεία.

Πρώτη μας στάση, ήταν η κεντρική πλατεία με τα τεράστια πλατάνια και τις καστανιές. Δεν γινόταν να μην απολαύσουμε τον καφέ μας κάτω από τη παχιά σκιά των δέντρων και τη δροσιά και φυσικά να πάρω και εγώ μια γεύση από αυτό το υπέροχο στέκι των μηχανόβιων φίλων μου.

Ωστόσο, ο Τόλης που είναι ο ιδιοκτήτης του καφέ που κάτσαμε, μου εξήγησε την ιστορία για το πώς από μία φορά που έγινε μάζωξη με μηχανόβιους στην πλατεία, κατέληξε σε παράδοση και τελικά σχεδόν κάθε μέρα αλλά περισσότερο τα σαββατοκύριακα η πλατεία κατακλύζετε από δικυκλιστές και μοιάζει σαν έκθεση για μηχανές.

Φανταστείτε και τη διαδρομή, μπροστά σου δεκάδες μηχανές και πίσω σου μια υπέροχη θέα. Αν είστε και με το ταίρι σας, μπορεί να γίνει ακόμα ποιο όμορφη…θα καταλάβετε παρακάτω τι ακριβώς εννοώ!

Πέρα όμως από την πλατεία, έκανα και μια βόλτα στην γύρω περιοχή μιας και το φωτογραφικό μου δαιμόνιο ήθελε να εξερευνήσει λίγο περισσότερο τα πανέμορφα Βίλια. Άφησα λοιπόν για λίγο την παρέα μου να απολαύσουν το καφεδάκι τους και ξεχύθηκα στα στενά δρομάκια του χωριού.

Το πλακόστρωτο.

Μερικά μέτρα παρακάτω ξεκινάει ένα όμορφο πλακόστρωτο δρομάκι περιτριγυρισμένο από σπίτια με αυτή την όμορφη παραδοσιακή διακόσμηση. Όπως αυτά τα χαρακτηριστικά σεμεδάκια της αυθεντικής Ελληνίδας μάνας ή γιαγιάς που μου έφεραν εικόνες από τη δική μου γιαγιά και κοντοστάθηκα αρκετή ώρα να τα φωτογραφίζω.

Και εκείνες οι όμορφες γλάστρες στα παράθυρα και οι ξύλινες πόρτες των σπιτιών που με ταξίδεψαν στο δικό μου χωριό και αμέσως σκέφτηκα πόσο σημαντικές είναι οι αναμνήσεις μας και πόσο χρειάζεται να αποτυπώνουμε στιγμές μας μέσα από μια φωτογραφία, γιατί όπως συχνά λέω, μια φωτογραφία αποκτά αξία μετά από χρόνια.

Κάπου εδώ τα παιδιά με ακολούθησαν και αφού βγάλαμε φωτογραφίες και γελάσαμε με διάφορες ιστορίες μας, συνεχίσαμε την περιήγηση στο χωριό.

Η μεγάλη πλατεία και η εκκλησία.

Κάθε παραδοσιακό χωριό στην υπέροχη χώρα μας, κάπου κοντά στο κέντρο, έχει μια εκκλησία και φυσικά το σχολείο. Έτσι ακριβώς και στα Βίλια, σε περίοπτη θέση δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στον περίγυρο του Ναού υπάρχει αυτή η μεγάλη πλατεία που βλέπετε και εδώ το σχολείο.

Παρατηρώντας τα παιδία να παίζουν στο σχολείο, θυμήθηκα τα δικά μου παιδικά χρόνια και το πόσο όμορφο είναι να παίζεις ανέμελος. Η ώρα πέρασε όμορφα και εποικοδομητικά, όμως ο VD και η παρέα του, μου είχαν μια έκπληξη. Ένα μαγευτικό μέρος που θα σας ξετρελάνει και φυσικά καβαλώντας τη μηχανή σας θα θελήσετε σίγουρα να το επισκεφτείτε.

Ο Κιθαιρώνας.

Τα κύρια σημεία των Βιλίων ήταν αυτά που είδατε, αλλά λίγο παραπέρα ξεκινάει μια ξεχωριστή βόλτα με απέραντη θέα. Τα παιδιά είχαν για εμένα αυτή την υπέροχη έκπληξη και με ανέβασαν στον Κιθαιρώνα την ποιο κατάλληλη ώρα για έναν φωτογράφο, την ώρα που δύει ο ήλιος.

Φτάσαμε στην κορυφή του βουνού, μέσα από μια διαδρομή γεμάτη στροφές, στενό δρόμο και πολλά έλατα που προσφέρει μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της. Στο σημείο βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που φαίνεται να ήταν καταφύγιο και ένα αιολικό πάρκο. Είχε ατέλειωτη θέα, δροσιά, πυκνό δάσος και μερικά πανέμορφα έντομα όπως αυτές εδώ οι πασχαλίτσες.

Όλα αυτά δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για φωτογράφιση και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία. Εδώ όπως μου είπε ο VD μαζεύονται όλοι οι μηχανόβιοι και αποτελεί ακόμα ένα στέκι τους. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να έρθετε και εσείς με τη μηχανή σας και αν έχετε ταίρι είναι ιδανικό για ρομαντικές στιγμές μαζί του στο ηλιοβασίλεμα. Εξίσου ωραία όμως είναι να έρθετε και με την παρέα σας να αράξετε.

Το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμο αλλά πάντα με τη δέουσα προσοχή και την τήρηση του ΚΟΚ και των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Η βόλτα μας ήταν απολαυστική και διασκεδαστική και παρόλο που εγώ ήμουν με αυτοκίνητο, ευχαριστήθηκα το ίδιο με τα παιδιά τη βόλτα μας.

Η ώρα πέρασε και ο ήλιος είχε δύσει για τα καλά, να μας θυμίσει πως ήταν ποια ώρα να φύγουμε και να ξεκινήσουμε την κατάβαση.

Τα μέρη που επισκεφτήκαμε είναι κυριολεκτικά μια ανάσα από την αττική και προσφέρονται για μονοήμερη εκδρομή και εξόρμηση για τις όμορφες μέρες του καλοκαιρού. Αποτελούν ωστόσο σήμα κατατεθέν για τους φίλους μας μηχανόβιους και λάτρεις της φύσης και θα σας αφήσουν μια γλυκιά γεύση από όμορφες καλοκαιρινές στιγμές και ιστορίες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω όσο μπορούμε να προστατεύουμε τη φύση και τα δάση μας, να τα σεβόμαστε στις βόλτες μας και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που υπάρχουν, που μας προσφέρουν ζωή και όμορφα τοπία να αγναντεύουμε και να επισκεπτόμαστε.

Δείτε το site του Χρήστου Λαρισαίου

Ακόμη θα ήθελα προσωπικά να αναφερθώ στους άνδρες και γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος που καθ’ όλη τη βόλτα μας ήταν στην γύρω περιοχή, να επιτηρούν και να προσδίδουν ασφάλεια στους επισκέπτες καθώς και να προστατεύουν την πανέμορφη φύση μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον VDή «Pikachu»και την εξαιρετική του παρέα για την ξενάγηση που μου έκαναν σε αυτά τα υπέροχα μέρη.

Εάν θελήσετε να τους δείτε από κοντά και να βγάλετε selfie μαζί τους, τώρα ξέρετε που θα τους βρείτε…στα Βίλια φυσικά!

Επίσης, για τη βιντεοσκόπηση του οδοιπορικού ήταν μαζί μας η ομάδα Phobetorstreams.

Εύχομαι να το απολαύσατε και να πήρατε ιδέα για μια ξεχωριστή μονοήμερη εκδρομή με τις μηχανές σας, είτε δρόμου είτε φωτογραφικές!

Να είστε όλοι δημιουργικοί, ευδιάθετοι και να ζείτε όμορφες καλοκαιρινές ιστορίες γιατί αυτές μένουν. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου.

Έως τότε μείνετε συντονισμένοι στον Νο. 1 διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, τον planetwebradio.gr.


[There are no radio stations in the database]