Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας – Ευχαριστώ τους συνδικαλιστές»

11 Ιουνίου 2023

«Όποιος προοδευτικός πολίτης δε θέλει να δει να εφαρμόζεται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ, πρέπει να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ» ανέφερε σε ομιλία του σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι «η μόνη δύναμη που εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο απέναντι στην παντοδυναμία της ΝΔ». « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα. Είναι κόμμα εξουσίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που εξυπηρετεί τη ΝΔ. Και την επιθυμία της την επόμενη ημέρα να είναι ανεξέλεγκτη.

«Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κατακερματισμό της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα». «Οπουδήποτε αλλού. Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να μην έχει ισχυρό αντίπαλο την επόμενη μέρα. Ας μην του κάνουμε το χατίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «το δικό μας όραμα για μία δίκαιη κοινωνία περνάει μέσα από την εκπροσώπηση και τη μάχη για τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Και το αποδείξαμε αυτό σε δύσκολες συνθήκες» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος του, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε:

αύξηση του κατώτατου μισθού,
κατάργηση του υποκατώτατου,
ενίσχυση του ΣΕΠΕ,
καθημερινή υπεράσπιση της 8ωρης εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων.

Ταυτόχρονα, «η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη δε φτάνει. Σήμερα, με την ένταση του προβλήματος της ακρίβειας, χρειαζόμαστε την άμεση λήψη μέτρων για τη θωράκιση του εισοδήματος των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Για υψηλότερους μισθούς και σταθερές σχέσεις εργασίας». «Για δουλειά με δικαιώματα. Για δικαίωμα στη δουλειά. Για μια ζωή που αξίζει. Για μια δίκαιη κοινωνία», όπως είπε.

«Ηχεί ακόμα στα αυτιά μας το συγκλονιστικό μήνυμα της χήρας του εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Πέραμα, ότι δεν μπορούμε πια να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει, μας είπε η συγκλονιστική αυτή η γυναίκα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως «φτάνει με την υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής. Φτάνει».

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε τη ζωή, στις 25 Ιουνίου πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους να την υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ζωή», κατέληξε.

5909706

«Μεγάλο “ευχαριστώ” στους συνδικαλιστές»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε το ρόλο των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών: «Κανείς και καμία δεν μπορεί να ξεχάσει τη μορφή του κ. Καραμανλή που μέσα στη Βουλή με το γνώριμο αλαζονικό ύφος της νέας Δεξιάς, απαξίωνε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Μέσα σε εκείνη την εθνική καταστροφή, ήταν η φωνή των εργαζομένων και των σωματείων τους που από την πρώτη στιγμή έσπασαν την κυβερνητική απόπειρα της συγκάλυψης και του αποπροσανατολισμού. Η ελληνική κοινωνία οφείλει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους συνδικαλιστές που δεν δίστασαν να αναμετρηθούν με τους μηχανισμούς του ψεύδους και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να μην ξεχαστεί τίποτα, για ασφαλείς και δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού μας».


[There are no radio stations in the database]