Κολομβία: Πώς η Λέσλι κράτησε ζωντανά τα μικρότερα αδέρφια της στη ζούγκλα του Αμαζονίου

11 Ιουνίου 2023

Κινηματογραφική ταινία με αίσιο τέλος θυμίζει η ιστορία των τεσσάρων παιδιών που εξαφανίστηκαν στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία και βρέθηκαν μετά από 40 μέρες σώα αν και εξαντλημένα.

Η είδηση ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία σε όλη την Κολομβία, αλλά και σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις αναζητήσεις. Τα παιδιά είχαν εξαφανιστεί όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη στη ζούγκλα του Αμαζονίου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η μητέρα τους και δύο ακόμα ενήλικες.

Μολονότι οι αρχές της Κολομβίας δεν σταμάτησαν στιγμή να τα αναζητούν και ενώ έβρισκαν σταδιακά ενδείξεις ότι είναι ζωντανά, όσο περνούσαν οι μέρες και τα παιδιά δεν εντοπίζονταν στην πυκνή ζούγκλα του Αμαζονίου οι ελπίδες εξανεμίζονταν.

Το θαύμα ήρθε την Παρασκευή όταν διασώστες και αυτόχθονες της περιοχής κατάφεραν και τα εντόπισαν. Τα παιδιά ήταν σκελετωμένα με σημάδια από τσιμπήματα και μικρές δαγκωματιές στα πόδια, αλλά χαρούμενα. 

Η Λέσλι 13 ετών, ο Σολέιν 9, ο Τιεν Νοριέλ 4 και η Κριστίν ενός είχαν πλέον σωθεί.

Η ηρωίδα Λέσλι

Σύμφωνα με τον παππού τους σώθηκαν καθώς έτρωγαν σπόρους, ενώ τις πρώτες μέρες τρέφονταν με λίγο αλεύρι που υπήρχε στο αεροπλάνο.

Στην πραγματικότητα δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ από το σημείο που έπεσε το Cessna, καθώς εντοπίστηκαν μόλις 5 χλμ μακριά από αυτό. 

Η επιβίωσή τους οφείλεται μεν στο γεγονός ότι τα παιδιά ανήκουν στη φυλή Ουιτότο, που ζει σε αρμονία με τη ζούγκλα, αλλά και στο γεγονός ότι η Λέσλι συνήθιζε να προσέχει τα μικρότερα αδέρφια της όσο εργαζόταν η μητέρα τους. 

Η μικρή Λέσλι είναι μια μεγάλη ηρωίδα. Σύμφωνα με τη θεία τους η Λέσλι μαζί με τον Σολέιν έπαιζαν συχνά ένα παιχνίδι επιβίωσης μέσα στη ζούγκλα, όπου έστηναν πρόχειρα καταλύματα. Αυτό ήταν καθοριστικό για την επιβίωσή τους, δήλωσε η θεία στην Daily Mail.

H Λέσλι ήξερε «ποια φρούτα δεν πρέπει να φάνε καθώς υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φρούτα μέσα στο δάσος. Και ήξερε πως να φροντίζει ένα μωρό» είπε η θεία τους.

Μάλιστα, μετά τη διάσωσή τους εντοπίστηκαν σε κλαδιά κορδέλες για τα μαλλιά που εικάζεται ότι τα άφηνε η Λέσλι και τα αδέρφια της για τους διασώστες.

Για την αποφασιστικότητα της Λέσλι είχε μιλήσει από τη πρώτη στιγμή η γιαγιά της, η οποία εμφανιζόταν πεπεισμένη ότι η μεγάλη της εγγονή έχει κρατήσει τα μικρότερα παιδιά στη ζωή.


[There are no radio stations in the database]