ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατούσε απόρρητους φακέλους για πυρηνικά στο ντους, λέει το κατηγορητήριο

10 Ιουνίου 2023

Το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τον χειρισμό μυστικών εγγράφων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μεταξύ της κρύπτης των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν εξαιρετικά ευαίσθητοι φάκελοι σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ, καθώς και άλλων χωρών. «Η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη αυτών των απόρρητων εγγράφων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον στο Οβάλ Γραφείο που δεν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης εμπιστευτικό ή απόρρητο. Κανείς δεν θα είναι υπεράνω του νόμου».

arhia
Φωτογραφία από το BBC με τα αρχεία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στο μπάνιο

Το 49σέλιδο κατηγορητήριο κατηγορεί τον Τραμπ ότι αγνόησε εσκεμμένα τις απαιτήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιστρέψει τα έγγραφα που είχε πάρει. Όπως φαίνεται και στις σελίδες που ακολουθούν, ο Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει με 100 χρόνια φυλακή.

tramp
tramp2
trump3
trump4

[There are no radio stations in the database]