Αγγελική Παπαδάτου: «Αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ»

9 Ιουνίου 2023

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελική Παπαδάτου προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Δείτε τις δηλώσεις της:

Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα και την κάθε μία από τους συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν το Κόμμα μας δίνοντας 2.056 ψήφους και ποσοστό 9,12% στο δήμο Φυλής.

Χαιρετίζω αυτούς που για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ και όσους δούλεψαν ακούραστα να εκλέξει ο λαός της Δυτικής Αττικής βουλευτή του ΚΚΕ. Γνωρίζω πως κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος δύσκολη και συνειδητή. Δεν είναι κλεμμένη η παραπλανημένη, δεν έχει αγοραστεί, δεν έχει ανταλλαχθεί ή εκβιαστεί – είναι συζητημένη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, είναι προϊόν αγώνα.

Αγώνα που τώρα ξεκινάει! Εμείς είχαμε τονίσει ότι το ΚΚΕ θα είναι και στις 22 Μαΐου εδώ!

Είμαστε το τρίτο κόμμα στην Αττική με ποσοστά της τάξεως του 8 με 10% στις εργατογειτονιές αλλά και στους χώρους δουλειάς που δόθηκαν μεγάλοι αγώνες με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Με τη νεολαία μας πρώτη στα πανεπιστήμια με ποσοστό 35% και πρωτιές στα εργατικά κέντρα παρά τις συμμαχίες ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα κινηθεί στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο που υπαγορεύεται από το ταμείο ανάκαμψης, το σύμφωνο σταθερότητας, γενικότερα την ΕΕ, πλαίσιο στο οποίο συμπίπτουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το πρόγραμμα λοιπόν της επόμενης Κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα όπως πάγωμα των τριετιών για τους εργαζόμενους μέχρι το 2027 και εφόσον η ανεργία πέσει κάτω από 10%, νέα σαρωτική αντεργατική επίθεση, εισαγωγή φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ένταση της φοροληστείας με άμεσους και έμμεσους φόρους, πλειστηριασμοί, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, “πράσινη μετάβαση” με “άγρια” “πράσινα” χαράτσια, επενδύσεις όπου θέλει ο επενδυτής με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και το περιβάλλον.

Απέναντι σε όλα αυτά θα πρέπει με προβληματισμό και ανησυχία να δούμε την επόμενη μέρα. Γιατί είναι σίγουρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα τρέξει πιο γρήγορα και επιθετικά τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δρομολογήσει από την προηγούμενη θητεία, με μνημόνια διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν. Πολιτική στην οποία συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Και από κοντά κόμματα όπως Νίκη και Βελόπουλου στηρίζοντας ακραίες και αντιδραστικές θέσεις κόντρα στην επιστήμη, μακριά από τα λαϊκά προβλήματα συμβάλλοντας στο να “ξεπλένεται” η αντιλαϊκή πολιτική, πράγμα που θα συνεχίσουν να κάνουν αν εκλεγούν στη Βουλή. Μήπως δεν είναι η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης αυτοί που εξαπάτησαν το λαό το 2015;

Αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που δεν δεσμεύεται από επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, όπως όλοι οι άλλοι που υλοποιούν μνημόνια διαρκείας, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο μπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά μου στις εκλογές στις 25 Ιουνίου, ενημερώνω ότι δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο, λόγω ασυμβίβαστου που έχω με την εργασία μου. Θα έπρεπε να παραιτηθώ το αμέσως επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που περιμένουν εδώ και 46 μέρες, να χάσουν τα ραντεβού τους για άλλες 30 μέρες. Σεβόμενη λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν και περιμένουν τα ραντεβού τους, εδώ και τόσες βδομάδες, θεώρησα σωστό να επανέλθω στην εργασία μου σαν μοναδική καρδιολόγος στο ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, δίνοντας παράλληλα τον αγώνα μου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και τους άλλους συντρόφους μου.

Στόχος μας πρέπει να είναι μια πραγματικά ισχυρή αντιπολίτευση με ακόμα πιο ενισχυμένο ΚΚΕ. Η αποκάλυψη του ρόλου της σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετείται από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι συγκοινωνούντα δοχεία ξεπλένοντας στον κατάλληλο χρόνο την αντιλαϊκή πολιτική της “δεξιάς” εγκλωβίζοντας προοδευτικούς ανθρώπους.

Στόχος μας λοιπόν είναι η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους όπως πρόσφατα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. 104 θάνατοι και 14.000 εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα μόνο το 2022 λόγω εντατικοποίηση της εργασίας και ελλείψεις μέτρων ασφαλείας που σημαίνει κόστος για τα αφεντικά.

Πάμε λοιπόν από καλύτερες θέσεις για ακόμη καλύτερα! Δεν μας φτάνει αυτή η χαρά αφού ξέρουμε ότι μπορεί να μεγαλώσει και έτσι θα μεγαλώσουν και οι αγωνιστικές προοπτικές.


[There are no radio stations in the database]