Μητσοτάκης: «Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές – Δεν πρέπει να πάμε χαλαρά στην κάλπη»

8 Ιουνίου 2023

Το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης. Ο πρόεδρος τη ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται μετά τις εκλογές του Μαΐου είπε ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτο το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός . Ο κάθε πολίτης που σε ψήφιζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Εξηγώντας τη δήλωση του για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης είπε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση .Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Ετσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είνια σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ»

«Τον κορωνοϊο τον πέρασα γρήγορα. Όπως μου είπε ο γιος μου “ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς σου”. Δεν μου άφησε κάτι. Πιστεύω πια ότι και για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη θα εμφολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο για να περιορίζουμε τις επιπτώσεις»

Είχα παρουσιάσει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προσθέτοντας΄οτι θα παρακολουθεί προσωπικά το project για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και οι πολίτες πρέπει να κάνουν αυτό που έκαναν και τον Μάιο. Οι πολίτες καταλαβαίνουν τι έγινε στη χώρα και μας ζητούν να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε

Για το ενδεχόμενο ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα είπε ότι στο κοινοβουλευτικό σύστημα που έχουμε τα ντιμπέιτ γίνονται ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής. Ο κόσμος ξέρει τι μπορεί να περιμένει και από μένα και από τον κ. Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το αν έχει παίξει ρόλο η παρουσία του στο TikTok και απάντησε «δεν είναι η νέα μου εικόνα. Το TikTok έδειξε την πραγματική μου εικόνα. Το ίδιο μου συμβαίνει και όταν συναντώ ανθρώπους από κοντά. Το TikTok μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα της νεολαίας και τι θέλει».

«Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για την εικόνα αλλά επειδή μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα. για θέματα παιδείας, για την εργασία, για το bullying. Το χαίρομαι το TikTok γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι και να βγάζω ένα μέρος της έντασης από την σκληρή δουλειά που κάνουμε».

«Ήμουν καλός μαθητής αλλά δεν ήμουν ο κλασσικός σπασίκλας. Ήμουν αρκετά κοινωνικός και κάναμε ό,τι κάνουν τα παιδιά. Χαίρομαι που έχω κρατήσει ισχυρές φιλίες από τα χρόνια του σχολείου. Αν ξεφύλισσες το λεύκωμα του 1986 θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που δείχνουν μια κανονική σχολική ζωή πέρα από τα μαθήματα».


[There are no radio stations in the database]